„Příčin porážky bylo samozřejmě víc. Jednou z hlavních bylo to, že jsme neproměnili tři vyložené šance v prvním poločase. Soupeř neměl nic, ale potrestal nás ze dvou standardek. Hráče jsem na to před zápasem upozorňoval," vysvětloval trenér Nových Sadů Karel Trnečka.

V městečku nedaleko Zlína nedokázal proti gólmanovi Urbánkovi uspět. Příležitost otevřít skóre měl David Dvorský, ale neuspěl stejně jako později Lukáš Hodis. Po půlhodině hry se ale prosadili domácí, ve skrumáži před brankou se po rohovém kopu nejlépe zorientoval Olin Bartozel a Brumovští vedli 1:0. Hanáci navíc inkasovali ještě gól do šatny. Dlouhý aut Deklevy poslal hlavou za Psotku Marek Novák a Olomouc čekala do druhé půle těžká zkouška. Síly na obrat už však Hanáci nenašli 
a z Brumova odjížděli s prázdnou.

„Chtěli jsme se rozloučit výhrou i proti týmu ze špičky tabulky. Osobně mě ale soupeř zklamal. Trenér soupeře po zápase říkal, že jim chybělo pět hráčů základní sestavy, což bylo vidět," všiml si asistent domácího trenéra Mičegy Josef Novák.

„Chybělo nám zase pět hráčů základní sestavy. V minulém zápase se zranili Kopp 
a Škoda, předtím Papica, Vacek a Dvořák," vyjmenoval absence zkušený kouč, kterého může navíc mrzet přímá červená karta pro pilíř novosadské defenzivy, kapitána Miroslava Navrátila. Výrok sudího z 80. minuty viděl olomoucký lodivod jako nespravedlivý.

„Hrozně mě to mrzí, vyloučení bylo v podstatě vymyšlené. Mira Navrátil mu sice brnkl o nohu, ale ještě tam mohli dva hráči bránit," upozornil novosadský trenér.

Konec podzimu je pro Olomoučany těžký, v Brumově skončila šestizápasová série neproher. Na čele tabulky se však osamostatnily se čtyřbodovým náskokem Petřkovice.

„Je to škoda. V závěru jsme dvakrát remizovali a jednou prohráli, takže jsme vlastně ztratili sedm bodů. Mohli jsme být jinde. Ale na druhou stranu to není tak špatné," konstatoval Karel Trnečka.

FC BRUMOV – FK NOVÉ SADY 2:0 (2:0)

Branky: 33. Bartozel, 45. Novák M. Rozhodčí: Nováček – Ondráš, Ogrodník. ŽK: Dekleva – Novotný, Maliňák. ČK: 80. Navrátil (Nové Sady) Diváků: 160.

Brumov: Urbánek – Martinka, Dekleva, Kolář, Juřica – Naňák Pavel (87. Novák O.), Strnad, Novák P., Horáček (71. Naňák Patrik), Bartozel, Kořenek (81. Ritter). Trenér: Miroslav Mičega.

Nové Sady: Psotka – Halady, Navrátil, Samek, Hodis – Novotný, Blaha – Dvorský, Andreev (62. Maliňák), Kipritidis (79. Antoníček) – Režný. Trenér: Karel Trnečka.