Nové Sady zvládly proti Vsetínu skvěle první poločas a po brankách Šuby a Hodise si vypracovaly dvoubrankové vedení.

"První půle byla velice dobrá, dali jsme góly a měli jsme i další tutovky. Po změně stran jsme měli další šance, které jsme znovu neproměnili. Soupeř nám pak dal gól a v závěru jsme se strachovali o výsledek. V nastaveném čase nastřelili břevno a nakonec to mohlo dopadnout jak s Frýdlantem. Tentokrát se ale přiklonilo štěstí k nám," zhodnotil trenér Nových Sadů Petr Mrázek.

Všechny body zůstaly na Hané, a tak to pro novosadský tým bylo vítězné loučení se sezonou.

"Z celkového pohledu to je zasloužená výhra," dodal trenér.

Mladí fotbalisté Medlova získali senzační stříbro
Fotbalové naděje Medlova šokovaly Slavii i Spartu

Loni stačilo Novým Sadům 37 bodů sotva k záchraně, letos budou brát za 41 bodů příčku v klidném středu tabulky.

"Chtěli jsme mít klidnější sezonu, než byla ta loňská, kdy se to zachraňovalo až ve 30. kole a ještě se štěstím. Z tohoto pohledu tedy spokojenost určitě je. Přístup kluků byl velmi dobrý. Měli jsme nějaké výpadky, které jsme v kabině vyřešili," prozradil kouč Mrázek.

Jeho tým zvládl ročník s bilancí 11 výher, 8 remíz a 11 porážek.

"Byla to taková pohodová sezona, ne vždy taková vychází. Kluci k tomu přistupovali solidně a chtěl bych je pochválit," prohlásil trenér.

Na nejlepší týmy soutěže ale podle něj úzký kádr Nových Sadů neměl.

"Jsou tam mužstva, která jsou z mého pohledu kvalitativně lepší - jak ekonomicky, tak šířkou a kvalitou kádru. Řekl bych, že naše umístnění je odpovídající tomu, jaký je kádr a jaké máme podmínky," doplnil trenér Mrázek, který by měl na Nových Sadech pokračovat i v příští sezoně.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 24. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

FK Nové Sady - FC Vsetín 2:1 (2:0)

Branky: 8. Šuba, 36. Hodis - 67. Maček. Rozhodčí: Liška - Kneisl, Lysák. ŽK: Andreev, Šuba, Novotný (vš. N.S.). Diváci: 75.
Nové Sady: Kalina - Smrček, Kopp, Roupec (68. Urbančík), Hodis, Schlimbach (76. Dokoupil), Škoda, Andreev, Samek, Dvorský, Šuba (87. Novotný). Trenér: Petr Mrázek.
Vsetín: Dobeš - Dulík, Foltýn, Surovec, Stuchlík, Matůš, Maček, Naňák, Hořelica, Bublák, Zuzaňák (73. Kovács). Trenér: Miroslav Mičega.