V kombinované sestavě Hanáci na soupeře nestačili a vynikající efektivitu ukázal útočník Petrovic Filip Panák, jenž se v Olomouci prezentoval hattrickem.

„První zápase se nám nepovedl. Hlavně první poločas byl velice špatný. Prohrávali jsme 0:2, pak jsme se trochu zlepšili. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale musím říct, že soupeř byl tentokrát jednoznačně lepší. My jsme hráli špatně, chyběla nám řada zraněných hráčů," komentoval špatný vstup do jara kouč Nových Sadů Karel Trnečka.

V úvodu podzimu se Hanákům podařilo zaskočit z pozice nováčka ostatní týmy dobrou kombinací a dravou ofenzivní hrou. Po zimní přestávce se však tento styl praktikovat nepodařilo.

„Nešlo nám to vůbec. V sestavě jsme měli hodně jiných hráčů než na podzim. Zranění je u nás celá řada," zopakoval kouč Trnečka.

„Co nás docela překvapilo, bylo to, že domácí moc nehráli kombinační fotbal jako u nás. Možná to bylo způsobeno užším hřištěm, které tam mají, tak si asi tolik nevěřili. Ale nakopávané balony jsme od nich nečekali," potvrdil jeden z petrovických trenérů Bernatík.

Nejlepší obrana soutěže znovu neinkasovala a navíc petrovická skvadra domácí Olomoučany asi trochu šokovala.

„Výsledek 0:3 si zřejmě nepředstavovali, to je pravda. Ale my také ne," smál se Pavel Bernatík.

Hattrickem se na zničení soupeře podílel Filip Panák, na něhož trenéři Lokomotivy upozorňovali jako na hráče s největším herním progresem.

Střelec Petrovic se prosadil dvakrát střelou na vzdálenější tyč a jednou uspěl po hlavičce z malého vápna.

„Nejvíc rozhodlo to, že tam měli útočníka Panáka z Karviné. Měli tam navíc několik zkušenějších hráčů jako je například Pepa Hoffmann," upozornil Karel Trnečka na obránce, který má na kontě vítězství 1. ligy s Baníkem Ostrava a pokračoval: „Rozhodl útočník, který nám dal tři góly a ještě dva další mohl dát. Dělal si tam, co chtěl, protože naše obrana byla tentokrát velice špatná," mrzelo lodivoda Nových Sadů.

Petrovicím skvěle fungoval trojúhelník uprostřed hřiště Škuta – Plešek – D. Puškáč, což bylo důležité pro průběh hry. Lokomotiva se snažila o kombinaci a využívala svých rychlostních typů hráčů, hlavně Panáka, z něhož byli obránci domácích nešťastní.

Na hře Hanáků se podle Trnečky projevila slabá tréninková docházka.

„Věděli jsme, že vyšší soutěž bude náročná, hráči mají zranění neboj jiné povinnosti. Bez tréninků je to těžké. Ale je to teprve začátek jara a věřím, že se to bude lepšit. Určitě tak špatně hrát nebudeme," řekl na závěr olomoucký kouč.

FK NOVÉ SADY – LOKOMOTIVA PETROVICE 0:3 (0:2)

Branky: 15., 21. a 54. Panák. Rozhodčí: Vojkovský – Trigas, Galásek. ŽK: Kopp, Papica – Puškáč, Panák, Leibl. Diváci: 119.

Nové Sady: Kalina – Kopp, Vacek (46. Maliňák), Samek, Halady (77. Dlouhý) – Škoda, Novotný – Brhel, Papica, Kipritidis (46. Andreev) – Blaha. Trenér: Karel Trnečka.

Petrovice: Mrozek – Hoffmann, Leibl, Moskál, M. Puškáč – Škuta – Malíř (82. Hilbert), Plešek (75. Fukala), D. Puškáč, Miko (70. Bajzáth) – Panák. Trenér: Martin Špička.