Fotbalisté Sokolu Ústí doplatili především na hrubé individuální chyby v obraně. „Sady si vítězství zasloužily, ale my jim to hodně ulehčili," věděl trenér hostů Zdeněk Hoffmann. Jeho tým sice začal proti favoritovi aktivně, ale po nešťastné penaltě se hosté složili. „Prvních dvacet minut jsme byli vyrovnaným soupeřem. Měli jsme hodně rohů, nějaké střely. Pak se ale naši hráči zalekli toho, že tady mohou něco uhrát," všiml si ústecký kouč.

První šanci zápasu měl v 11. minutě ústecký Patrik Sencovici, jehož ránu s námahou vytáhl gólman Zbořil. Klíčový moment utkání přišel ve 24. minutě a znovu u toho byl Patrik Sencovici. Ten zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařídil penaltu, kterou proměnil Vilém Papica. Jen šest minut po vedoucí brance udeřily Sady znovu. Hosté nechali v pokutovém území úplně volného Maliňáka a ten hlavou zvýšil na 2:0.

„Po té inkasované brance se to sesypalo," smutnil ústecký trenér Hoffmann. „Někteří hráči neplnili to, co měli. Penaltu nikomu nevyčítám, ale druhý gól jsme dostali ze standardky, při které jsme nepokryli hráče," zlobil se Hoffmann.

Domácí trenér Karel Trnečka sice nebyl spokojený se vstupem do utkání, ale po vedoucím gólu už tým hrál podle jeho představ. „Prvních patnáct minut nebylo moc dobrých. Hráli jsme proti větru a nebylo to ono. Pak jsme ale začali hrát kombinačně a soupeře jsme přehrávali," nechal se slyšet Trnečka.

Nové Sady se po dvou gólech uklidnily a rozjely svou obvyklou domácí kanonádu. Ve 36. minutě Dvořáček s Papicou dokonale rozebrali obranu Ústí a Jan Blaha dával do prázdné brány – 3:0. Děsivou osmnáctiminutovku z pohledu hostů pak uzavřel znovu Blaha, který po špatném odkopu Biskupa přidal čtvrtý gól.

Druhý poločas se dohrával v exhibičním duchu, a kdyby Nové Sady proměnili své šance, mohly zvítězit i vyšším rozdílem. „Těch šancí je škoda, ale nemůžeme jako nováček s každým vyhrávat 7:0," usmíval se po dalším vítězném utkání trenér Karel Trnečka.

FK Nové Sady – TJ Sokol Ústí 4:0 (4:0)

Branky: 24. Papica z pen., 30. Maliňák, 36. a 42. Blaha. Rozhodčí: Motal – Kopecký, Knoll. ŽK: Maliňák, Blaha – Zima. Diváků: 85.

Nové Sady: Zbořil – Halady, Navrátil, Vacek, Maliňák (78. Šrom) – Novotný, Dvořák (73. Andreev), Kopp, Blaha (73.Alexa) – Režný, Papica. Trenér: Karel Trnečka.

Ústí: Marák – Biskup (46. Skácel), Zima, Smolka, Pavel Sencovici – Černocký, Škorňa, Páleník, Patrik Sencovici – Ševčík, Hladík (46. Kočnar). Trenér: Zděnek Hoffmann.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK