„V pondělí volal pan Derco, že by chtěl hrát. Měli jsme původně hrát na trávě. No, dopadlo to tak, jak to dopadlo. Hráli jsme v na umělce v Hranicích za toho obrovského větru, což samozřejmě bylo hodně nepříjemné,“ přiznal trenér ústeckého Sokola Radim Žingor.

Ten ale mohl být s plichtou 1:1 spokojen. A to hlavně ve světle předešlých výsledků. V přípravných duelech se Ústí rozhodně neprezentovalo jako ambiciózní lídr divize.

„Nakonec to dopadlo velice dobře, chlapci mě příjemně překvapili. Byl jsem tentokrát hodně spokojený, hlavně díky naší bojovnosti. Pomohlo nám, že jsme do sestavy nemuseli tolik zasahovat střídáním, přeci jen jsme nastoupili v hodně slátané sestavě,“ upřesnil Radim Žingor.

Jeho tým šel dokonce po změně stran do vedení, Holice ovšem přeci jen ukázala kvalitu a zaslouženě srovnala. V poslední minutě ovšem Ústí mohlo i vyhrát. Velkou šanci ale Bezděk nevyužil, těsně minul, větrné utkání poté skončilo.

„My potřebujeme vyhrávat, remíza pro nás v MSFL nebude nic řešit. Takže jsme hráli na vítězství a soupeř nám ještě pohrozil. Ústí samozřejmě má kvalitu, je to ambiciózní mužstvo,“ ohlížel se za generálkou trenér 1. HFK Karel Trnečka a pokračoval:

„Hodně to znepříjemnil silný vítr. Kdyby pršelo, tak to tolik nevadí. Ale po herní stránce jsme soupeře přehráli. Hráli jsme na jednu bránu a dostali gól z brejku. Pak se nám podařilo vyrovnat a měli jsme nějaké loženky,“ popisoval Trnečka.

Holice má jasný cíl. Se ziskem pouhých osmi podzimních bodů se na jaře bude chtít zachránit. „Uvidíme, v přípravě to bylo střídavě oblačno. To mužstvo už jsem stihl poznat a má kvalitu. Bude se ale hrát o záchranu, musíme být i odolní psychicky. Nebude to žádná sranda,“ ví dobře Karel Trnečka.

Na druhou stranu, mládí vpřed! Talentovaní mládežníci, kteří přišli z olomoucké Sigmy, to s balonem umí a měli by se chtít ukázat. „Někteří hráči mají ambice hrát minimálně druhou ligu, mají devatenáct let. Je to pro ně šance, aby se zviditelnili ve třetí lize,“ přikyvoval trenér Holice.

Olomoucký celek by měl jaro začít v sobotu v 15 hodin na domácím hřišti proti Rýmařovu. Překvapivý lídr divize z vesničky u Hranic hraje také doma, v souboji prvního s poslední vyzve v neděli od 10 hodin Lokomotivu Petrovice. Tedy pokud se bude hrát, předpověď počasí není optimální.

„Má to být na trávě, ale vůbec nevím, jak to dopadne, vzhledem k těm hrůzám, co hlásí. Mám z toho trošku obavy. Petrovice jsou sice poslední, ale podařilo se jim přivést zajímavé posily, sám jsem na ně zvědavý. Uvidíme, samozřejmě nemůžeme nic podceňovat, všechny mančafty se chtějí zachránit,“ uzavřel kouč Ústí Radim Žingor.

TJ Sokol Ústí – 1. HFK Olomouc 1:1 (0:0)

Branky: 48. Žingor ml. - 61. Dabič. Rozhodčí: Grečmal, Bartl, Leitkep.

Ústí: Částečka (46. Urbášek) – Černotský, Král, Michálek, Pav. Sencovici (46. Smolka) – Bezděk, Žingor ml. (78. Pav. Sencovici), Marek, Vladik – Holoubek (28. Pančochář) – Maléř. Trenér: Radim Žingor.

1. HFK: Š. Spurný – Seibert, Plesník, Horka, Juráš – Antl, Martinovič (59. Krejčí) – Banasík, Šichor (59. T. Spurný), Vichta – Voleský (46. Dabič). Trenér: Karel Trnečka.