„Přijeli jsme sem nepohrát a to se nám nakonec podařilo. Takže vlastně můžeme být spokojení. Na druhou stranu když v 92. minutě vedete 2:1, měli byste to udržet," cítil se poněkud rozpolceně trenér Orlové Pavel Poledník.

„Je potřeba přiznat, že domácí měli taky šance, takže ten bod bereme, i když jsem momentálně trochu zklamán," dodal.

Orlová v Uničově brzy vedla Michal Tomáš si obhodil obránce a z voleje vypálil přesně k tyči. Brankář Uvízl si sice na balon sáhl, ale gólu nezabránil.¨

Uničov si poté vytvořil místy hodně silný tlak. Šalamoun trefil zblízka tyčku, ve dvou šancích neuspěl Richter a Žmolík rozvlnil síť hostující branky jen zvenku.

Prosadil se až krátce před poločasem Jeřábek, který dostal přesnou kolmou přihrávku mezi stopery a zakončil střelou podél brankáře.

„Na začátku zápasu nám chyběl pohyb a důraz. Věděli jsme, že Orlová takhle hraje, ale nedokázali jsme se s tím vyrovnat. Chtěli jsme to uhrát jen fotbalovostí a to nešlo," mínil uničovský kouč Zdeněk Strouhal.

Po přestávce už se šance střídaly na obou stranách. Tomáš si dovolil kličku v pokutovém území a z úhlu pohladil svou ranou břevno. Heinzova bomba na druhé straně zase prosvištěla těsně vedle.

Kontroverzní moment přišel dvacet minut před koncem.

Domácí Vejvoda vymyslel hloupou malou domů, kterou Uvízl řešil skokem pod nohy útočníka Orlové Urbana.

Sudí Ondráš nařídil penaltu, ačkoliv se zdálo, že u míče byl o zlomek vteřiny dřív uničovský gólman. Nic nepomohly protesty domácích hráčů, přestože se zdálo, že asistent rozhodčího Buček měl stejný názor jako oni.

Kopel penaltu proměnil a hosté znovu vedli.

„Měl jsem to přes celé hřiště, vidět to bude na videu. Každopádně i druhý gól jsme soupeři nabídli naši vlastní nedůsledností," nehledal výmluvy trenér domácích Strouhal.

„Vážím si toho, že jsme to nevzdali a nakonec to urvali silou," dodal.

Uničov zachránil aspoň remízu v nastaveném čase. Po dlouhém autu Heinze vyhráli domácí v pokutovém území dva souboje a na zadní tyči připravený Večeřa vyrovnal.

„Těžko hráčům něco vyčítat. Přicházejí i souboje, kdy je to prostě kdo s koho. Na vysoké hráče Uničova jsme se připravovali. Celý zápas jsme to zvládli až na tu poslední minutu. S nasazením můžu být spokojený. Když porazíme příští týden Hulín, tak to bude dobré," zhodnotil závěr zápasu Poledník.

SK Uničov – FK Slavia Orlová-Lutyně 2:2 (1:1)

Branky: 44: Jeřábek, 90+3. Večeřa – 19. Tomáš, 71. Kopel z pen. Rozhodčí: Ondráš – Tomanec, Buček. ŽK: Vejvoda, Toman – Vybíral, Tomáš, Urban, Přecechtěl, Pacanovský.

Uničov: Uvízl – Juřátek (31. Heinz), Vejvoda, Ulma, Koutek – Toman – Kyselý (67. Večeřa), Žmolík, Šalamoun, Jeřábek – Richter. Trenér: Zdeněk Strouhal.

Orlová: Pacanovský – Vlk (20. Schroner), Kaizar, Žebík, Skoupý – Václavek, Vybíral, Kovář, Tomáš (90. Klimas) – Urban (79. Přecechtěl) – Kopel (86. Sobala). Trenér: Pavel Poledník.