„Jenom poctivý výkon nás udrží na pozici, na které jsme a na které jsme chtěli být," zdůrazňuje klíčový faktor Václav Jílek, trenér vedoucího týmu Fotbalové národní ligy.

Hanáci se po minulém kole dostali do čela před Baník a na uvolněné náladě během týdenního tréninkového cyklu to bylo znát.

„Je to příjemné, z pohledu motivace to může hrát svou roli, ale pořád zbývá dvacet zápasů, takže se pro nás nic nemění," varuje Jílek, který již může počítat s dvojicí Vepřek – Chorý.

Otázkou tak je, zda se do sestavy vrátí, nebo dostanou opět příležitost mladíci.

„Kuba Yunis i Venca Jemelka svou roli ve Vítkovicích zvládli, za to jsem rád. Pokud chceme pomýšlet na postup, musíme mít kvalitní a široký kádr," ví kouč.

Co jeho svěřence čeká v Sokolově?

„Největší devízou soupeře je dlouhodobá zkušenost s druhou ligou a to, že jsou spolu dlouho pospolu. Je ofenzivně laděný, ve svém středu mají zkušené hráče, ať už Přeučila nebo Glasera, kteří mají ligové zkušenosti. Jsou tam i další nadějní hráči, třeba Sadílek. Je to dobře vyvážené mužstvo," chválí Jílek šestý celek tabulky, který ještě do posledního zápasu s Třincem držel sedmizápasovou neporazitelnost.

Sokolovský kouč Jiří Dreiseitl však před utkáním řeší nečekané problémy.

„V týdnu se nám zranili dva hráči, do toho máme vykartovaného Machka a Ševčík nemůže proti mateřské Olomouci nastoupit. Nicméně se alespoň ukáže, jak moc silný tým máme, jak se s tím vypořádají hráči, kteří byli zatím na lavičce. Po rozlosování ligy jsme se na zápasy s Olomoucí a Ostravou těšili, takže sobotní utkání bude mít náboj a určitě se bude jednat o jeden z nejlepších zápasů, který nás v této sezóně doma čeká," řekl pro klubový web trenér Baníku.

Předpokládané sestavy:

Sokolov: Belaň – Mejdr, Kodr, Vondráček, Medvěděv – Machek, Sadílek, Glaser, Dvořák II. – Přeučil, Provod

Sigma: Buchta – Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek – Houska, Plšek – Zahradníček, Petr, Falta – Chorý

Tip Deníku: 2:2