„Ty poslední zápasy byly hrozné. Jsme strašně rádi, že jsme tenhle zápas zvládli, protože Most s námi odehrál dobrou partii. O to jsou tři body cennější," prohlásil holický záložník Matěj Biolek.

Právě on pečetil vítězství střelou do prázdné branky v posledních vteřinách zápasu.

„Nevím proč, ale posledních dvacet minut jsme zalezli. Měli jsme v nohách středeční zápas, takže jsme toho měli plné kecky," popisoval Biolek, který se po ubráněném rohu zmocnil míče a upaloval směrem na mosteckou bránu.

„Nějak se to ke mně odrazilo. Viděl jsem, že tam mají posledního stopera. V ten moment, kdy se otáčel, jsem to kopl kolem něho. Naštěstí jsem prázdnou bránu trefil, trochu jsem se toho bál," přiznal gólovou akci dvaadvacetiletý talent, který na Hanou před sezonou zamířil z Frýdku-Místku.

REPORTÁŽ VČETNĚ FOTOGALERIE ZE ZÁPASU: Holice po pěti zápasech znovu zvítězila. Odnesl to tým Mostu

Holice vstřelila vedoucí gól v závěru první půle. Ten byl pro vývoj zápasu nesmírně důležitý.

„Naštěstí jsme si po jejich chybě vypracovali šanci a šli jsme do vedení. Soupeř hrál taky o všechno a dal do toho veškeré síly, takže to bylo těžké," prohlásil záložník David Kobylík.

„V závěru jsme to urvali. Vítězství je to zasloužené, ale stálo nás strašně moc sil," přiznal Kobylík.

Domácí nevyužili několik dobrých šancí a poslední minuty zápasu proto přinesly drama.

„Závěr byl nervózní, zvlášť v naší situaci, kdy jsme pět utkání nebodovali naplno. Body jsme potřebovali," uvedl zkušený středopolař.

S ním souhlasil i Biolek, který se v první půli dostal do nadějné šance, která gólem neskončila.

„Srazil jsem se tam s Liborem Žondrou, nedali jsme si přednost a šli jsme do toho oba. Pak po rohu dával Muri (Ondřej Murin, pozn. red) břevno. Kdybychom dali víc gólů, tak by to pro nás bylo lehčí. My jsme ale dřeli do poslední minuty a tento výsledek jsme si zasloužili," prohlásil Biolek.

V sobotu HFK čeká další domácí zápas, tentokrát proti třetímu Sokolovu. „Doufám, že zatneme zuby a budeme hrát jak dneska. Věřím, že soupeře přehrajeme agresivitou, dáme gól a odneseme si všechny tři body. Uděláme pro to maximum," dodal Biolek.