„Jsme nadšení a věříme, že stejně spokojení budou i fanoušci,“ řekl Michal Zbraněk z oddělení komunikace Sigmy.

Oba záložníci ze země pětinásobných světových šampionů zanechali v Olomouci během svých angažmá hlubokou stopu.

Kreativní Melinho se stal po příchodu z Opavy rychle miláčkem olomouckých tribun. Pod trenérem Uličným se v roce 2005 podílel například na slavném vyřazení Borussie Dortmund s Janem Kollerem a Tomášem Rosickým v Intertoto Cupu.

 „Ahoj moji přátelé, chci vás prostřednictvím tohoto videa pozvat na Zápas století Sigmy, já tam budu a počítám s účastí vás všech,“ vzkázal Melinho přes Facebook olomouckého klubu.

Přemýšlivý Daniel Rossi, o kterém se hovořilo jako o „evropském Brazilci“, zářil v Sigmě o něco později. Na Andrově stadionu si zahrál v roce 2009 kvalifikaci Evropské ligy.

Fanoušci jistě vzpomenou na jeho památnou dělovku z duelu s Framem Reykjavík. O tři roky později pak Sigmě pomohl k triumfu v českém poháru a následně i v superpoháru.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 1. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

Přijedou Šmicer i Koller

V „Zápase století“ se 8. září na Andrově stadionu utká výběr Sigmy s reprezentačním výběrem z Eura 2004, které vedl Karel Brückner.

Za Sigmu vedle zmiňovaných Brazilců budou hrát jména jako Vaniak, Machala, Látal či Lauda. Na straně reprezentace je potvrzena účast Davida Rozehnala, Jana Kollera či Vladimíra Šmicera. Další velká jména ale budou následovat. Sigma je bude odkrývat oficiálně postupně během následujících dní.

„Základní obrysy zápasu se začaly tvořit už zhruba před rokem. Důležitý byl pro nás hlavně David Rozehnal, který se pustil do obvolávání svých spoluhráčů z reprezentace,“ prozradil Michal Zbraněk.

„Pozvání přijali všichni, kdo byli na Euru, ale že opravdu všichni dorazí, to nemůžu zaručit. Ručím jen za sebe. Na druhou stranu všichni se tvářili pozitivně a věřím, že pokud nebudou mít nic důležitějšího na práci, tak se tady ukáží,“ řekl Rozehnal v červenci před startem ligové sezony, když Sigma projekt „Zápasu století“ na Horním náměstí představila veřejnosti.

Vstupenky na utkání se dají stále pořídit v síti Ticketportal nebo ve Fanshopu na Andrově stadionu.

Jakub Yunis
Mlčící střelec Yunis: Snažím se být pozitivní