„Bylo to náročné, chystali jsme vše od října,“ prozradil hlavní organizátor David Chuda z 1. FC Viktorie Přerov. Odměnou mu byla velká spokojenost zúčastněných týmů od pražské Sparty přes Teplice, Sigmu Olomouc, Zlín nebo ostravský Baník.

Z vítězství se v Přerově radoval jiný tým. 1. FC Slovácko nenašel konkurenci, stříbro převzala „skoro domácí“ Sigma a na třetím místě se umístily Vítkovice. Domácí Viktorka za sebou nechala šest týmů a skončila na 26. místě. Další okresní účastník SK Hranice postavil dokonce dva týmy. „Áčko“ ubojovalo 21. pozici, B-tým byl třicátý.

Fotbalisté Přerova v domácím utkání s TJ Sokol Ústí (v modrém). Lukáš Berky (v bílém)
Viktorka šokovala Bruntál! Záchranu režíroval hattrick Berkyho

Vzhledem ke kvalitě turnaje je dobré si zapamatovat některá jména. Mohou mezi nimi být i budoucí reprezentanti. Nejlepším střelcem se stal s 15 góly Vojtěch Polák z Hradce Králové. Nejlepším brankářem byl zvolen Štěpán Hruban ze Sigmy Olomouc a nejlepším hráčem byl Šimon Baláž z vítězného celku Slovácka.

Každý tým v areálu stadionu v Sokolské ulici odehrál stejný počet třinácti utkání a 221 minut. Jako na objednávku vyšlo i počasí, pořadatelé se tak už spokojeně chystají na další ročník.

„Chtěl bych poděkovat všem účastníkům a organizátorům akce, kteří dnem i nocí pracovali na zabezpečení chodu turnaje. Bez přibližně šedesáti lidí by se to nemohlo uskutečnit,“ vzkázal David Chuda. „Dík patří také všem sponzorům, partnerům i OFS Přerov, který delegoval rozhodčí,“ uzavřel organizátor.

Nejlepší osmička turnaje:

1. 1. FC Slovácko

2. SK Sigma Olomouc

3. MFK Vítkovice

4. FC Hradec Králové

5. FC Baník Ostrava

6. FK Motorlet Praha

7. FC Fastav Zlín

8. AC Sparta Praha