Situace se komplikuje i na opačném konci, kde k poslední Lipové pomalu klouže i Uničov a Zábřeh. 19. kolo může dát Lipové naději nebo ulevit Uničovu, oba týmy se totiž postaví proti sobě.

Uničov získal ve třech jarních kolech jen bod doma s Bystrcí, proti poslední Lipové nemůže myslet na nic jiného, než na tři body.

„Je to strašně důležité utkání, musíme Lipovou udržet dole. Naše ambice jsou tedy jasné nic jiného, než výhru nebereme,“ řekl trenér SK Uničov Zdeněk Strouhal.

Jasný požadavek mu ale kalí problémy se sestavou.

„Poštulka stále netrénuje a nevíme, jestli se stihne připravit. Fiala stále laboruje se zraněním, problémy má i Svačina, který už taky patří do základu. A Niessner dostal za červenou kartu jeden zápas natvrdo,“ vypočítal Strouhal.

S absencemi musí počítat i Lipová, hrát by neměl Soukup s Hufem, nejistý je start Hrubého. Přesto chce Lipová využít špatné série Uničova a ukončit vlastní sedmizápasové čekání na výhru.

„Jestli je to ideální soupeř, to nevím. Přece jen má Uničov spoustu zkušených hráčů a řada z nich je z Olomouce. Celá obrana hraje dlouho spolu, ale my se musíme soustředit na sebe. Chceme hrát svým stylem hry,“ přeje si trenér SK Lipová Oldřich Machala a dodal: „Potřebujeme bodovat, i jeden by pro nás byl dobrý.“ Bude mít navrch zkušenost domácích, nebo dravost nespoutaného mládí? To se uvidí v neděli na uničovském stadionu od 10.15.

Stejný den i čas výkopu má utkání mezi SK Sigma Olomouc B a Bystrcí. Juniorka je už dvě utkání bez vítězství, její náskok v čele tabulky se tenčí a konečně by ráda zabrala.

„Čeká nás zkušený soupeř, řada hráčů Bystrce má druholigové zkušenosti,“ říká trenér Sigmy B Jiří Balcárek. Ten věří, že jeho tým podá bojovný výkon a předvede pěkný fotbal. Ne jako naposledy doma se Slováckem B.

„To měli hráči dostat nějaké prémie za remízu. Ale nedostanou nic. Půjdou za ně koupit něco pro děti z dětského domova,“ uvedl Balcárek.

Miroslav Jančík, Petr Pelíšek