Jednadvacetiletý bek by v nadcházející sezoně rád napodobil spoluhráče, kteří se vyšvihli mezi ligové hvězdy.

„Jsou pro mě inspirací. Je to motivace pro nadcházející ročník,“ přiznal hráč, který v úvodním přípravném zápase Sigmy proti Liptovskému Mikuláši odehrál první poločas.

Jak probíhal první tréninkový týden a jak jste se cítil na hřišti?

Ten týden nebyl úplně náročný, museli jsme se do toho po dovolené dostat. Teď do toho asi šlápneme ještě víc. Myslím si, že ten první poločas jsme zahráli docela slušně, byť jsme nedohráli několik šancí. Pořád je na čem pracovat, myslím, že do sezony je ještě času dost a že to zlepšíme.

Uroš Radakovič
Případný odchod Radakoviče? Hráče máme, říká trenér Jílek

Uroš Radakovič má namířeno do Sparty. Vy patříte mezi jeho potenciální nástupce. Cítíte šanci?

Uvidíme, jestli Uroš vážně odejde. S trenérem jsem mluvil a je to všechno teď v mých rukách. Všechno záleží, jak se vyvine příprava.

V minulé sezoně se několik do té doby neznámých hráčů vyšvihlo mezi hvězdy ligy. Jsou tyto příběhy pro vás inspirací?

(usmívá se) Určitě je to pro mě inspirace, protože s klukama jsem dřív hrával a vím, jak se chovají na hřišti. Doufám, že napodobíme loňskou sezonu, i když to bude velmi těžké. Je to každopádně inspirace a motivace pro nadcházející ročník.

Vy jste do ligy párkrát nakouknul už v loňské sezoně. Byly to pro vás cenné zkušenosti?

Sice to bylo pár minut, ale užil jsem si to. Pro mě bylo důležité se do toho hlavně nějak dostat, byť jsem až v posledním zápase zahrál víc než třicet minut. Doufám, že těch příležitostí bude víc od nové sezony.

Jak se celý tým Sigmy těší na blížící se los předkola Evropské ligy?

V hlavě to máme, víme, že tam je klub z Anglie, tým ze Španělska. Pro nás je i to-hle motivace a bude na nás, jak se s tím popereme. Hrát se dá s každým a je jen na nás, jak k tomu přistoupíme. Nesmíme být v uvozovkách připosraní (směje se).

Nicméně start ligy bude rovněž důležitý, jelikož vás hned na úvod čekají těžcí soupeři.

Bude taky záležet, jestli nezměníme náš herní styl. Jestli to dodržíme, tak věřím, že budeme zase úspěšní a že budeme uhrávat skvělé výsledky.

Sigma (v modrém) porazila ve Slatinicích Liptovský Mikuláš 3:1.Bidje Manzia (vlevo).
Plšek dál řádí. Na úvod přípravy sestřelil Slováky