„Příliš se mi to nelíbilo, neměli jsme dobrý pohyb," upřímně okomentoval výkon svých svěřenců Augustin Chromý.

Stejně jako v sobotu proti Bohemians se Sigma dostala do vedení jako první, když akci Adama Ševčíka s přehledem zakončil jeho útočný parťák Jakub Yunis.

Během dvaceti minut však Mladá Boleslav, která nastoupila rovněž s juniorkou, dokázala vyrovnat.

Postarala se o to její největší hvězda Matej Sivrič, který strávil podzim ve druholigové Karviné.

Nejdříve se prosadil po rohovém kopu a následně zakončil akci, které však předcházel ostrý šlapák jednoho z domácích na olomouckého stopera Krayzla.

„Naši hráči přestali hrát, nejprve reklamovali ruku, pak šlapák na Krayzla. Ale to nejde, musí se hrát, dokud rozhodčí nezapíská. Byly to zbytečné góly," litoval kouč Chromý.

Juniorka však stihla vyrovnat. Petr Ševčík, který už v první půli vystřídal opět zraněného Jakuba Habustu, si vzal míč a postupoval s ním až do šestnáctky, kde byl faulován.

Míč si postavil tradiční exekutor Lukáš Kalvach a s přehledem proměnil.

Následnou penaltovou loterii zvládli lépe Středočeši, přestože gólman Martin Blaha chytil Křapkovi jeho pokus. Za Hanáky se totiž nezadařilo Petru Ševčíkovi ani Jiřímu Texlovi.

„Je to pořád ještě příprava, dnes bylo v týmu hodně těch mladších hráčů a nebylo to ono," uzavřel Augustin Chromý, jehož mančaft odehraje ve středu od třinácti hodin přípravné derby proti 1. HFK Olomouc.

FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc B 2:2 (0:0), na pen. 4:2

Branky: 62. a 81. + rozhodující penalta Sivrič – 48. Yunis, 88. Kalvach z pen. Rozhodčí: Jech – Šimáček, Ratajová. Diváků: 100.

Mladá Boleslav: Godula – Lacek (46. Wolf), Glöckner, Lukeš (90. Houžvička), Dratva – Kateřiňák, Albina – Frömmel (46. Kocourek), Vodháněl (63. Bečirevič), Sivrič – Kozma (85. Zörkler). Trenér: Milan Pechanec.

Sigma B: Blaha – Seibert, Svozil, Krayzel, Hýbl – Látal (63. Texl), Habusta (43. P. Ševčík), Kalvach, Buchvaldek (76. Schmidt) – Yunis, A. Ševčík (68. Chorý). Trenér: Augustin Chromý.