„V Jablonci chceme samozřejmě vyhrát. Hráče musíme vést k vítězství pořád. Jsou zvyklí hrát o vítězství a v každém zápase budou chtít vyhrát. Mají šanci se ukázat, neustále se budou ukazovat všem trenérům po celé republice a pak samozřejmě především trenérovi našeho áčka," řekl pro klubový web Sigmy trenér Chromý.

Nová soutěž má osmnáct účastníků. Juniorské týmy prvoligových klubů ji hrají povinně, z druholigových se přihlásily Táborsko a Bohemians 1905. Primárně je juniorská liga určena pro fotbalisty do 21 let, do utkání však může zasáhnout až pět starších fotbalistů.

„My bychom chtěli hrát juniorskou ligu převážně s hráči ročníku třiadevadesát. Kluby k tomu ale přistupují různě. Třeba v Čechách všichni kromě Sparty zrušili béčka, takže s naším kádrem budeme v soutěži asi nejmladší," uvedl Chromý.

Také Sigma se rozhodla třetiligové rezervy nevzdat. Hráči obou mužstev, béčka a juniorky, trénovali společně a podle plánů trenérů by se měli v MSFL i juniorské lize prolínat. S tím, že juniorku koučuje Chromý, zatímco B-tým v Moravskoslezské fotbalové lize Jiří Derco.

Specialitou juniorské soutěže také je, že se z ní nesestupuje. To by podle Chromého mělo vést k atraktivnějšímu hernímu pojetí.

„Samozřejmě bezstarostně hrát nemůžeme, na této úrovni už se musí herní styl a spousta věcí podřídit taktice. Ale jestli budou hrát všechny týmy fotbal, na to jsem zvědavý, uvidíme, co ta soutěž ukáže. Takticky v defenzivě musí hrát každý tým, ale kluby nebudou zatížené tím, že se padá," dodal Chromý.

První domácí duel čeká juniorku v pondělí 6. srpna od 16 hodin proti Slovácku.