Duel začal kvůli průtrži mračen s půlhodinovým zpožděním. Aktéři zápasu se dlouho dohadovali, zda se utkání vůbec bude hrát. Rozhodčí s delegátem ale nakonec uznali terén jako způsobilý, což hráče na obou stranách příliš nepotěšilo. „Myslím, že to byl zbytečný zápas," glosoval situaci trenér Želatovic Pavel Hošek. „Mělo by se hrát ne regulérním terénu. S fotbalem to nemělo nic společného," věděl kouč hostů.

Samotný zápas byl kvalitou trávníku výrazně poznamenán. V některých místech na hřišti zůstaly hluboké kaluže a fotbal se tak smrsknul na dlouhé nákopy a osobní souboje.

Zdroj: KFS Olomouc

V úvodu zápasu měly šance oba týmy. Želatovice mohl poslat do vedení Fabián, ale Pavelka jeho šanci zneškodnil. Své příležitosti nevyužily ani Chválkovice. Mifka sám před bránou netrefil a Spáčila vychytal Čech.

Ve druhé půli už domácím pomalu docházely síly a Želatovice měly trvalou převahu. Zaslouženého gólu se hosté nakonec dočkali v 74. minutě. Jiří Jemelka prošel středem domácí obrany a s přehledem překonal gólmana. Šťastný střelec pak branku náležitě oslavil koupelí v jedné z kaluži.

Krátce po inkasovaném gólu mohly Chválkovice vyrovnat, ale Kmeťovu ránu parádně vyrazil gólman Čech.

Trenér Hošek uznal, že v zápase o fotbal příliš nešlo. „Z obou stran byl fotbalový projev stejný, akorát my jsme byli šťastnější. Nic moc se vymýšlet nedalo. Museli jsme hrát jedině vrchem. Jednoduché nakopávané balony za obranu," řekl lodivod hostů.

Trenér Chválkovic Zbyněk Odstrčil po zápase působil hodně rezignovaně. „Bohužel tyto zápasy, které je potřeba ubojovat, nezvládáme. Chybí nám srdíčko a hráči ten krajský přebor asi ani hrát nechtějí. Jsem z toho strašně zklamaný, protože dnes to chtělo jen odbojovat," mrzelo Odstrčila, který v klubu už dál působit nehodlá.

„Hráči upřednostňují cokoli před fotbalem. Poslední sezona je taková hořká pilulka. V zimě jsme potřebovali posílit, což se nestalo. Už se těším, až bude konec sezony a z klubu odejdu, protože tady už dál rozhodně trénovat nebudu," prohlásil trenér Chválkovic.

SK Chválkovice – FC Želatovice 0:1 (0:0)

Branka: 74. Jiří Jemelka. Rozhodčí: Silný – Slota, Grečmal. ŽK: Koňarik (CHV).

Chválkovice: Pavelka (37. Kaspar) – Beneš, Korec, Sázel, Vališ – Spáčil (84. Václavík), Koňarik, Štrbík (59. Opletal), Kvapil (62. Kmeť) – Štefek, Mifka. Trenér: Zbyněk Odstrčil.

Želatovice: Čech – Koplík, Zehnálek, Mackovik, Liška – Calábek (60. Němec), Matušík, Jiří Jemelka, Stokláska – Fabián, Stanislav Jemelka (72. Herman). Trenér: Pavel Hošek.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK