Přesto tvrdí: „Věřím, že se jednou dočkáme vyprodaných stadionů po celé republice."

Jste zaskočený z toho, že Sigma vede ligu, hraje dobře, ale stadion plný nemá?
Přiznám se, že mě to zase tolik nepřekvapuje. U nás to nefunguje tak, že po třech vydařených zápasech je stadion plný a když se hraje o záchranu, tak přijdou dva tisíce. Takové výkyvy nemáme. Stabilně se držíme na čtvrtém pátém místě. V tom vidím pozitivum. I když rezervy samozřejmě jsou.

Očekáváte vyšší návštěvu třeba už na zápas s Jabloncem, což bude přímý souboj o čelo?
Hodně to asi ovlivní zápas v Plzni. Pomoct může i reprezentační zápas, který se hraje v týdnu před tímto zápasem. V polovině listopadu je samozřejmě důležitým faktorem počasí. Věřím, že návštěva bude vyšší než průměr, ale vyprodáno asi nebude, i když bychom si to samozřejmě přáli.

Proč podle vás v Olomouci zatím nezavládla fotbalová horečka jako před časem v Ostravě nebo Plzni?
Důvodů je pochopitelně víc. Třeba naše náročné publikum. V minulosti o tom mluvil třeba Martin Vaniak. Naposledy Michal Ordoš. Zkazíte dvě přihrávky a už to schytáte. Pak je tu konkurence zahraničních přenosů. Lidé neustále srovnávají. Jsem ale přesvědčen, že když budeme hrát dlouhodobě nahoře, tak stoupnou i návštěvy u nás. To je nakonec případ Plzně. Klobouk dolů, co se jim povedlo.

Dočkáme se někdy vyprodaných stadionů v celé republice?
Já věřím, že ano. Možná to potrvá ještě nějakých deset nebo patnáct let, ale věřím, že se dočkáme, že lidé budou chodit jeden týden do divadla a druhý na fotbal. Fotbal se ale musí nejdřív vyčistit. Aféry mu bez diskuze také škodí. O tom je zbytečné se bavit, zvlášť když se jedna týkala i nás.

SOUVISEJÍCÍ: Olomouc – hlavní město fotbalu. Ale bez diváků