Tím spíš, když jej hráči naštvali bezkrevným sobotním výkonem v Liberci.

„Kdybychom chtěli mluvit o pohárové Evropě, museli bychom se celých devadesát minut prezentovat úplně jinak,“ říká Minář, který přiznává, že zájem o útočníka Tomáše Chorého je velký.

Přezimujete s 32 body na třetí příčce. Jaký byl olomoucký podzim vašima očima?
Byl určitě dobrý, jsme na třetím místě a máme stejně bodů jako Slavia, což je velkoklub. Z tohoto pohledu jsem spokojený, nicméně pořád ve mně je trochu zklamání z posledního zápasu v Liberci.

Z čeho přesně?
To, že jsme prohráli, se stát může. Liberec je velmi dobré mužstvo a v domácích podmínkách je to velmi těžký soupeř. Nicméně my jsme až do inkasovaného gólu nehráli svou hru. Mužstvo jsem oproti tomu, co jsme předváděli v průběhu celého podzimu, vůbec nepoznával.

Sigma Olomouc. Ilustrační foto
ANALÝZA: 4 slabiny Sigmy, které odhalila prohra v Liberci

Takže vše není tak růžové, jak se na první pohled může znát?
My jsme ale zase nikde neříkali, že je to růžové.

Jasně, hlavním cílem byla záchrana.
Do sezony jsme vstupovali s úplně něčím jiným, po jedné prohře v Liberci zase nebudeme říkat, že to nebyl úspěšný podzim. V každém případě byl, ale jak se říká – s jídlem roste chuť. Proto mě velmi zklamala naše předvedená hra, měl jsem pocit, že jsme konec a vrchol sezony měli už se Spartou. Chyběli nám sice dva hráči ze základní sestavy, ale nemyslím si, že by to měl být problém a že bychom měli hrát ustrašeně a bez drajvu. Zkrátka jsem z mužstva šedesát minut necítil, že jsme si do Liberce přijeli pro body.

Ale dá se říct, že jste zachráněni. Dvaatřicet bodů je hodně nad plán, co?
Vysoko nad plán, ale chtěl jsem ještě víc, chtěl jsem bodovat v Liberci.

Lukáš Kalvach
Záložník Sigmy Kalvach: Přehrávali nás, je na čem pracovat

Změna? Maximálně jeden hráč

Nyní se začnou sestavovat kádry pro jarní část. Jak vnímáte zájem o fotbalisty Sigmy, třeba Tomáše Chorého?
Co se týče Chorého, není tajemstvím, že o něj je hodně velký interes našich předních celků. Pokud sám hráč bude chtít a onen klub využije klauzule, odejde. Víme, že další hráči mají taky výstupní klauzule, ale nemáme žádné signály, že by je někdo chtěl využít nebo že by někdo od nás chtěl odejít. Takže pokud bude nějaká změna, bude to myslím maximálně o jednom hráči.

Můžete prozradit, o koho dalšího je ještě zájem odjinud?
O nikoho.

Jaká je naopak vaše představa o posílení kádru?
Budeme reagovat na to, jaký bude pohyb ven. Pakliže by odešel jeden hráč, snažili bychom se na daný post přivést náhradu. Určitě to není tak, že když nám někdo odejde, nebudeme se snažit někoho přivést. V této fázi však spíš čekáme, co se bude dít. Nejsme ve stavu, kdybychom jen tak mohli přivést třeba další tři hráče.

V souvislosti s vaším umístěním je logické, že se mluví o útoku na poháry…
(skáče do řeči) Já bych vůbec o pohárové Evropě nemluvil, protože kdybychom o ní chtěli mluvit, musíme se i v Liberci celých devadesát minut prezentovat úplně jinak! Samozřejmě vím, že to téma je pro novináře zajímavé, ale buďme realisté a buďme pokorní. Podívejme se na kádr Slavie, Sparty… O těchto věcech se můžeme bavit až případně někdy na konci jara.

Opravená lávka přes Mlýnský potok nedaleko Slovanského gymnázia v Olomouci
Jak jsou na tom lávky a mostky v Olomouci?
František Jura
Jura, kandidát na místopředsedu FAČR: Na Moravě děláme z Berbra čerta