Všechny čtyři góly řádné hrací doby se vešly do osmi minut druhé půle. Kralice předvedly v Lutíně velmi dobrý výkon a nakonec se radovaly z výhry na pokutové kopy.

"Dneska jsme hráli kombinačně, hráli jsme opravdu výborně. Posledního zápasu jsem se bál, ale jsem strašně spokojený," prohlásil David Kobylík, trenér Kralic, který si přes zdravotní komplikace neplánovaně střihl celý zápas na hřišti.

"Poslední zápas o ničem nerozhodoval, chtěli jsme si to hlavně užít. Prohráli jsme na penalty, ale radost nám to nezkazí," hodnotil David Rojka.

Kouči Lutína nevyšly plány především v tom, že se na hřiště v závěru nedostal sedmašedesátiletý legendární gólman Vlastimil Mačák.

"Bylo to v plánu, bohužel Martin Schön nám to překazil, protože se zranil. Páté střídání jsme si tedy nemohl schovat na konec zápasu," vysvětloval Rojka.

Sigma Lutín vyhrála s desetibodovým náskokem, postupu do divize se však vzdala a tak bude v příští sezoně obhajovat titul v krajském přeboru.

Antonín Panenka.
Panenka a Dobiaš zářili ve Slavoníně. Proti staré gardě Sigmy

TJ Sigma Lutín - FC Kralice na Hané 2:2 (0:0), pen.: 3:5

Branky: 51. z pen. a 58. Los - 55. a 56. Cibulka. Rozhodčí: Konečný - Ehrenberger, Kouřílek. Bez ŽK. Diváci: 273.

Lutín: Kovačevitý - Los, Brázdil (59. Pavlík), J. Vymazal, Chrást, Skoumal (59. M. Vymazal), Schön (77. Keluc), Skopalík, Prucek (29. Šoupal), Šnejdar (51. Rec), Volf. Trenér: David Rojka.

Kralice: Flajzar - Krobot (78. Répal), Hlačík, Brhel, Cibulka, Němčík, Škrabal, Petržela, Skalník, Nečas, D. Kobylík. Hrající trenér: David Kobylík.

DALŠÍ OHLASY V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ OLOMOUCKÉHO A PROSTĚJOVSKÉHO DENÍKU.