A znovu jde za lepším. Do Nizozemska. Jde hostovat do Heraclesu Almelo, může se těšit na zápasy proti Ajaxu, Eindhovenu nebo Feynoordu. „Ten máme hned v prvním kole,“ říká Bajer. V nizozemské osmnáctičlenné Eredivisie skončil Heracles v minulé sezoně na 14. místě.

Kluby se dohodly, takže odcházíte na hostování do Heraclesu Almelo. Jste spokojený, že to dobře dopadlo?
No, hlavně jsem rád, že už je jasno a vím, kde budu v příští sezoně hrát. Samozřejmě jsem nadmíru spokojený s tím, že to vyšlo. Je to pro mě další krok. Teď se můžu naplno soustředit na přípravu.

Angažmá v cizině vám klaplo až na třetí pokus. Nebyl jsme po dvou zkouškách v Alkmaaru a Kortrijku před tou třetí trošku nervózní?
Ne, nervózní jsem nebyl. Věděl jsem, proč to v prvních dvou případech tak dopadlo. Takže jsem tam letěl s čistou hlavou. Jsem rád, že to dopadlo dobře, že se mezi sebou dohodly kluby i nový klub se mnou na podmínkách.

V čem spočívala ta týdenní zkouška?
Absolvoval jsem tam několik tréninků a jeden zápas. Ten se mi docela povedl, dal jsem dvě branky a na další přihrál. Hned po utkání mi oznámili, že o mě mají zájem, a začala jednání.

Nizozemská liga, ta má celkem dobrý zvuk. Jak moc se na ni těšíte?
To víte, že se na ni těším hodně. Holandská nejvyšší soutěž je určitě kvalitní. Věřím, že v ní odehraju co nejvíce zápasů. Liga nám začíná až posledního srpna, hned v prvním kole máme doma Feynoord.

Když začínáte až na konci prázdnin, tak to budete mít dost času dohnat tréninkové manko, které vzhledem k cestování máte.
Určitě. Mezi těmi zkouškami jsem dočasně trénoval v Olomouci, ale samozřejmě něco mi chybí. Příští týden jedeme na soustředění, budu mít dost času na to, abych se dostal do potřebné herní pohody.

Odcházíte na hostování s opcí. Můžete říct, jestli ta opce je na další hostování nebo přestup?
Zatím tam jdu na jednu sezonu a pak uvidím, jak to dopadne. Prý mě chtěli na přestup už teď, nevím. Ale určitě se budu snažit odvádět dobré výkony a odehrát co nejvíce zápasů, abych se v klubu líbil a tu opci uplatnili.

A holandštinu už studujete? Jak jste se tam domlouval?
(smích) Holandsky samozřejmě neumím. Je to těžký jazyk, domlouval jsem se anglicky, takže v tomhle problém nebyl.

Klub Heracles Almelo

Rok založení: 1903
Klubové barvy: černá a bílá
Kapacita stadionu: 8500
Úspěchy: nizozemský titul v letech 1927 a 1941, v nejvyšší soutěži dosud klub odehrál 9 sezon
Město: Almelo je ve východní části Nizozemska, má 72 000 obyvatel