„Byla to jedna velká katastrofa," nešetřil svůj tým trenér Roman Jedlička.

„Ale je to těžké, když máte polovinu základní sestavy s berlemi na tribuně," ukázal napůl smutně a napůl vztekle k hloučku konických fotbalistů, toho času ve stavu zraněných.

„Sestavu všelijak látáme. Hráči hrají v sobotu za áčko, v neděli za béčko. K tomu se teď ještě přidaly vložené středy. Bohužel tohle všechno je na hřišti vidět. Nemělo to z naší strany hlavu ani patu," dodal Jedlička.

V Litovli toho Konice opravdu mnoho nepředvedla. V prvním poločase hlavičkoval nebezpečně Rus a to bylo ze strany hostů všechno. Za domácí pálil nejdřív z dálky tvrdě ale nepřesně Šrom. Pak se míč na hranici vápna po standardní situaci odrazil do kroku stoperovi Martinu Jindrovi a ten napálil poskakující balon přesně k tyči.

Do poločasu ještě mohl zvýšit Bednář, který šel sám na branku, ale nakonec ani nevystřelil.

Po přestávce Konice trochu přidala. Kryl ale s brankářem Bačou přehodil i litovelskou branku. Další šance Konice přišla až po několika zahozených litovelských šancích z brejků. Domácí obrana ale nebezpečí doutnající při závaru v malém vápně nakonec uhasila.

Na závěr domácí ještě přidali třešničku. Dokoupilovi nejdřív nevyšlo přehození brankáře Kačera téměř z poloviny hřiště. Vše si ale vynahradil čtyři minuty před koncem. Kolem dvou obránců profrčel jako na motorce a konického brankáře propálil.

„Vyhrát jsme už opravdu hodně potřebovali. V tabulce jsme se i kvůli nižšímu počtu odehraných zápasů dostali blízko sestupovým příčkám, takže to pro nás začalo být psychicky trochu složitější. Podle mě jsme dnes vyhráli zaslouženě. Kromě gólů jsme měli ještě několik dalších gólových situací," řekl trenér Litovle Jaroslav Šišma.

Po utkání chválil také obranu.

„Dnes zahrála opravdu velmi slušně. Konice nás zlobila prvních dvacet minut. Pak už tolik ne. Můžeme být spokojení," dodal litovelský kouč.

Tatran Litovel – Sokol Konice 2:0 (1:0)

Branky: 41. Jindra, 86. Dokoupil. Rozhodčí: Straka – Krobot, Motlíček. ŽK: Otava, Dokoupil.

Litovel: Bača – Otava, Jindra, Krátký, Miklánek – Čep, Dokoupil, Šrom (87. Planička), Dvorský – Baránek, Bednář (66. Dragon, 87. Krajc). Trenér:Jaroslav Šiš­ma.

Konice: Kačer – Směták, Řehák, Rus, Růžička – Klobáska, Schvarz – Kryl, Schon, Antl (69. Bílý) – Dostál. Trenér: Roman Jedlička.