První poločas nabídl na obou stranách spoustu nepřesností. Domácí hrozili prakticky pouze ze standardních situací, hosté se zase snažili spoléhat na brejky. Jenže vyložené šance ani na jedné straně nepřicházely.

Až šest minut před koncem prvního poločasu přiletěl z pravé strany přesný centr do šestnáctky Litovle a hněvotínský Petr Novák se v zakončení nemýlil.

Hosté mohli ještě před odchodem do kabin vyrovnat, jenže krásnou střelu Dombiho z volného přímého kopu bravurně zlikvidoval domácí gólman Běhalík.

Poločasové vedení domácích bylo poněkud překvapivé, Litovel si totiž do Hněvotína přijela pro vítězství.

„První půlka tomu taky nasvědčovala – přestože jsme hráli proti silnému větru, měli jsme šance, ale je pravda, že jsme málo dobíhali nákopy a bylo nás málo ve vápně. Hráče jsem navíc připravoval na dlouhé balony ze strany domácích do naší šestnáctky, ale samozřejmě jsme z toho dostali gól,“ vyprávěl litovelský trenér Tomáš Hrdlovič.

Vstup do druhého poločasu se ale jeho svěřencům povedl parádně a během pár minut mohl být všechno jinak. Hned dvě minuty po začátku druhé části hry se z dvaceti metrů prosadil litovelský Zavadil, který efektně přeloboval domácího gólmana a vyrovnal na konečných 1:1.

„Vstup do druhé půle jsme zaspali,“ zlobil se hněvotínský trenér Radek Šindelář.

„Dostali jsme trochu náhodný gól, když se míč odrazil k soupeři, který jej dloubnul přímo do brány. Ale pak zase Jarda chytil velkou šanci, když šel soupeř sám na branku,“ upozornil trenér Šindelář na stoprocentní šanci soupeřů. Jenže s únikem litovelského Kvapila si brankář Běhalík chladnokrevně poradil.

A když připočteme, že chvíli před tím strážci hněvotínské svatyně Běhalíkovi pomohla po střele hostujícího střelce Zavadila tyč, mohli být domácí nakonec s remízou 1:1 velice spokojeni.

Ne tak hosté, kteří chtěli bodovat naplno.

„V každém případě jsme tady měli vyhrát, protože máme silné mužstvo a gól jsme dostali po naší hrubé chybě. Ve druhé půli jsme trefili tyč a šli sami na brankáře. Tohle se musí dávat. Když takové šance neproměníme, tak nemůžeme vyhrát. Remíza je pro mě dneska v každém případě ztráta,“ konstatoval litovelský trenér Hrdlovič.

Domácí hráči pracovali na maximum do poslední minuty, za což byli odměněni bodovým ziskem.

„Byl to velice dobrý soupeř, byla vidět jeho kvalita. Hráči na hrotu udrží balon, dají si to do kombinace a kolikrát nás roztočili. My jsme to dnes spíš postavili na bojovnosti a jednoduchosti fotbalu. Bylo tam minimum mezihry, nechtěli jsme riskovat, protože jsme rychlým litovelským útočníkům nechtěli otevřít prostor,“ konstatoval hněvotínský kouč Šindelář.

„Remíza je pro nás asi dobrá, protože po vyrovnání, měla Litovel ještě jednu tutovku,“ uzavřel domácí trenér.

FC Hněvotín – TJ Tatran Litovel 1:1 (1:0)

Branky: 39. Novák – 47. Zavadil. Rozhodčí: Štětka – Částečka, Pospíšil. ŽK: Novák, Dokoupil – Zavadil, Miklánek. Diváků: 100.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil, Zamykal, Švajda, Chabičovský – Zapletal, Vyroubal (82. Veselský), Skoumal, Kawij, Novák – Šulc. Trenér: Radek Šindelář.

Litovel: Urbánek – Plánička, Jindra, Krátký, Miklánek – Kvapil, Kratochvíl, Zavadil, Šrom – Dombi (90. Jarmar), Dragon (85. Čep). Trenér: Tomáš Hrdlovič.