Litovelští házenkáři se dvěma dorostenci v sestavě se už v prvním poločase dokázali vypořádat se soupeřem, ale i se specifickým prostředím velkobystřické haly, ze kterého měl trenér Ivo Vávra největší obavy.

"Prvních dvacet minut bylo po herní stránce dobrých. Pak se do naší hry částečně vloudily nepřesnosti a částečně se projevilo také uspokojení z vedení," řekl k první půli litovelský trenér. Tatran odcházel do šatny s vedením 18:11 v kapse.

Házenkářky Zory Olomouc. Ilustrační foto
Házenkářky Zory smetly Zlín a těší se na play-off

"Druhý poločas je pro mě opravdu zklamáním. Když na nás soupeř zkusí něco jiného, tak se toho zalekneme. Byli jsme místy takoví opaření. Body dobré a ve hře se budeme neustále posouvat dál a dál," konstatoval kouč Vávra.

Domácí bojovali do poslední minuty a odmítli padnout dvouciferným rozdílem - po prohře o pět branek odcházeli se vztyčenou hlavou.

"Zápas jsme nezabalili a mohu tedy být vzhledem k okolnostem spokojen. Litovel měla silnější mančaft, nám někteří hráči bohužel chyběli z důvodu startu v extralize. Neměl jsem dostatečný počet hráčů na rotaci, která by byla na úrovni Litovle. Když soupeř prostřídal, tak nás už přehrával," zhodnotil utkání trenér domácího celku Tomáš Černíček.

Velká Bystřice po sérii těžkých zápasů klesla na osmé místo tabulky.

Litovel zůstává první s dvoubodovým náskokem před Chodovem. V sobotu od 17 hodin Tatran přivítá v předposledním domácím zápase sezony Zlín.

"Jsme tam, kde jsme chtěli být a doufám, že to dotáhneme do konce," dodal trenér Vávra.

Fanklub kapitánky olomouckých volejbalistek Kataríny Dudové
Olomoucká kapitánka Dudová má svůj fanklub: Jsou perfektní

Házená Velká Bystřice - Tatran Litovel 24:29 (11:18)

Rozhodčí: Bečička, Horák. Branky ze 7m hodů: 4 - 0. Vyloučení: 4 - 6. ČK: Mráz (V. B.). Diváci: 230.

V. Bystřice: Vydra - Wolf 3, Mráz 2, Prošvic 6/1, Čelovský, Strádal 2, Schneider, Tkadleček 3, Kubis 7/3, Machynek, Pörsök, D. Číhal, Mézl 1. Trenér: Tomáš Černíček.

Litovel: Juráš, Navrátil - Schmalz 4, J. Číhal 1, Hanák 2, Šuba 4, Šmíd 7, Havlíček, Štencl 1, Piwko 4, Macek 1, Barabáš 3, Vincour 1, Kuchař 1. Trenér: Ivo Vávra.