Rozhodující branku vstřelil dvanáct minut před koncem střídající Jan Baránek.

Především první poločas byl z diváckého pohledu nesmírně atraktivní. Padly čtyři branky – navrch neproměněná penalta domácích.

Už ve 4. minutě vedla Litovel po hlavičce Jindry 1:0. Domácí nejdřív odmítli vyrovnat z penalty po faulu brankáře Procházky. Valtr netrefil branku. Pak ale přece jen skóroval po centru na přední tyč Coufal.

Za minutu si ale hosté vzali ztracený náskok zpět. Do vápna prošel Kučera a prostřelil Pobešku. Bohatý střelecký účet uzavřel před přestávkou Jurečka.

Zatímco diváci byli spokojení, trenérům do skoku nebylo.

„Divácky to bylo rozhodně atraktivní, ale nebylo to zase tak kvalitní. Obě mužstva hrála nakopávané míče. Až ve druhém poločase se hra zlepšila a bylo tam víc kombinace," řekl litovelský kouč Petr Mrázek.

Jeho kolega na straně Šternberka už tradičně litoval chyb, které tým vyrábí v domácích zápasech.

„Venku se nám daří, doma ale sami děláme chyby a pak musíme výsledek honit. Podařilo se nám do poločasu vyrovnat a mysleli jsme, že to bude dobré. Nakonec jsme ale stejně prohráli," uvedl Oldřich Sklenář.

Šance se střídaly ve druhém dějství na obou stranách.

„Myslím, že jsme jich měli víc. Kdybychom proměnili polovinu, tak bychom jistě v klidu vyhráli," mínil Sklenář.

Nakonec rozhodla rychlá akce Litovle dvanáct minut před koncem, kterou zakončil přesně střídající Jan Baránek.

„Podle mě bylo naše vítězství zasloužené. Druhá půle byla z naší strany zodpovědná v obraně. Víc jsme drželi míč a byli jsme i nebezpeční. Nakonec jsme jednu šanci proměnili a vyhráli," řekl Mrázek.

FK Šternberk – Tatran Litovel 2:3 (2:2)

Branky: 21. Coufal, 42. Jurečka – 4. Jindra, 22. Kučera, 78. Baránek. Rozhodčí: Juřátek – Horák, Zelík. ŽK: T. Frieb – Procházka, Šrom, Baránek.

Šternberk: Pobeška – Havlík (66. Havlík), Kymlička, T. Frieb, Tomanec – Sklenář (69. Tvarbožek), Valtr, Mudrák (80. Knob), Coufal – Hlaváček, Jurečka. Trenér: Oldřich Sklenář.

Litovel: Procházka – Kvapil, Krátký, Jindra, Miklánek – Bednář (78. Chrudina), Kratochvíl, Šrom, Kučera (86. Otava) – Dragon (68. Baránek), Čep. Trenér: Petr Mrázek.