Takovou dobu však šestadvacetiletý fotbalista nakonec ani nepotřeboval, rozhodl se sám zkoušku ukončit. Přestože na trénincích ani v zápase proti Žilině nezklamal…

„Chci mít z fotbalu radost a hrát jej v klidu, ne pod tlakem a ve stresu," vysvětloval šestadvacetiletý útočník. Zřejmě mu tak padla poslední šance dostat se do profesionálního fotbalu.

Po necelých dvou týdnech přípravy jste sám od sebe ukončil zkoušku v Sigmě. Proč?
Byl jsem ráno za trenérem a říkal jsem mu, že už pod takovým tlakem moc hrát asi nechci, spíš bych byl chtěl být v klidu v Uničově nebo někde. To je hlavní a jediný důvod.

Nemrzelo to kouče Jílka?
Já myslím, že ne, ono by to tak asi stejně dopadlo. V pohodě jsme se spolu rozloučili.

Přitom co jsem viděl zápas v Žilině nebo tréninky, tak to z vaší strany rozhodně nebylo špatné…
Ne, herně to určitě špatné nebylo. Pochopitelně jsem měl akorát nějaký fyzický deficit, protože kluci přece jenom trénují víc než v Uničově. Ale to by se dalo dohnat. Spíš to bylo o tom tlaku nebo stresu, chci hrát fotbal a mít z něj radost, takhle mi přišlo, že bych se na ty zápasy tak moc netěšil. To rozhodlo.

Říkal jste, že je to poslední šance dostat se do „velkého fotbalu". Ta padla, takže co teď?
Vrátím se do Uničova a snad najdu nějakou práci. Školu mám, takže snad to dobře dopadne. (úsměv)

Nelitujete teď zpětně, že jste nekývl na nabídku Opavy? Nebo nešel zkusit štěstí do nižších rakouských soutěží?
Ne, s tím Rakouskem jsem vůbec nepočítal, tam si když tak půjdu zahrát fotbal v pětatřiceti, ne teď. A Opava? Myslím, že by to tam bylo s tlakem stejné jako v Sigmě, oba kluby jsou ambiciózní.

Řekněte, co je tedy tak speciálního na Uničově, že se odtamtud nikomu nechce odcházet?
Nejlepší je tam asi ta parta, držíme pohromadě. Je tam pohoda, klid, těšíme se spolu všichni na každý trénink i zápas. Nic se tam nějak extra neřeší, navíc tam nikdy nebyl problém s penězi.

Trenér Balcárek byl asi rád, že zůstanete v jeho kádru, ne?
To nevím, chci mu právě volat, že se budu v úterý hlásit v Uničově. (úsměv) Ale myslím, že moc překvapený nebude. Už když jsme se bavili před nástupem do Sigmy, říkal jsem mu, že to fakt beru jenom jako takovou zkoušku. Moc jsem od toho nečekal.

Takže ideální scénář je postoupit do druhé ligy s Uničovem? Nahráno máte…
Záleží, jak to má naplánované vedení, jestli by vůbec chtělo jít výš. Ale bylo by to krásné!