Duel načrtl zajímavou paralelu s áčkem Sigmy. To také v prvním duelu po potvrzení postupu remizovalo 2:2 s Karvinou.

Zatímco na hráčích prvního týmu byla únava z oslav více než patrná, rezerva do duelu v Uničově vlétla ve velkém stylu.

„Hráčům jsem říkal, že už je to pro mě první přípravné utkání na druhou ligu. S tímto výkonem bychom tam ale neobstáli," říkal přesto po utkání trenér Sigmy Augustin Chromý, přestože jeho svěřenci už od 10. minuty vedli zásluhou Rolince.

Olomoucký útočník využil Heinzova zaváhání a snadno překonal Uvízla.

Další šance ale uničovský brankář pochytal. Vyrazil Faltovu střelu i další pokus Rolince, který pak z dorážky trefil tyč. Vynikajícím reflexem zklikvidoval i další šanci po rohovém kopu.

Jen s Texlovou střelou po závaru musel pomoct Koutek, který vyhlavičkoval z prázdné branky.

„Mohli bychom rozhodčímu vyčítat, že nám nepískl jasnou penaltu, ale měli jsme zápas sami rozhodnout. Měli jsme zvýšit na 2:0 a pak bychom to v klidu dohráli. Místo toho jsme nakonec sami museli dotahovat," řekl Chromý.

Uničov měl sice pár šancí už v prvním poločase. Třeba když Vasiljeva vychytal Bárta nebo, když ho na čáře po trestném kopu Nuce zastoupil Jemelka.

Až po přestávce, kdy domácí znatelně přitvrdili a sudí jim to volnějším metrem povolil, byl ale výrazně nebezpečnější.

„Řekl jsem hráčům, že ve druhém poločase musíme na soupeře víc vystupovat a nenechat ho tolik hrát, protože v první půli měl opravdu hodně šancí. Nakonec se to vyplatilo. Ve druhé půli jsme měli určitě víc možností ke vstřelení gólu my," pochvaloval si uničovský trenér Jiří Navrátil.

Bývalý útočník Sigmy duel na lavičce hodně prožíval. Hned ve 47. minutě mu udělal velkou radost vyrovnávací gól. Hosté ani na třikrát neodvrátili rohový kop. Až si na opakovaný centr naskočil Krč a srovnal skóre.

O sedm minut později už domácí vedli. Vasiljev přihrávkou mezi nohama soupeře našel přesně Jeřábkovu placírku, která upravila na 2:1.

„Soupeři jsme dovolili příliš mnoho šancí. Způsob bránění se mi vůbec nelíbil," konstatoval suše Chromý.

Sigma nakonec zaslouženě alespoň vyrovnala. Krásnou tvrdou ranou levačkou se o to postaral Šimon Falta.

Po vítězství ale nakonec sahal spíš Uničov. Brankář Bárta se vytáhl při příležitostech Stříže či Jeřábka. „Nechybělo mnoho a mohli jsme i prohrát," uznal Chromý.

„Myslím si, že remíza je nakonec docela spravedlivá. My jsme doma sice zase nevyhráli, takže diváci na nás po venkovních výsledcích už asi budou naštvaní. Sigma je ale kvalitní soupeř. Takže remízu bereme," dodal Navrátil.

SK Uničov – SK Sigma Olomouc B 2:2 (0:1)

Branky: 47. Krč, 54. Jeřábek – 10. Rolinc, 62. Falta. Rozhodčí: Nejedlý – Černý, Hájek. ŽK: Jemelka, Texl.

Uničov: Uvízl – Heinz, Vejvoda, Řehák, Koutek – Juřátek – Jeřábek (89. Kasal), Nuc (82. Konečný), Stříž (77. Hrubý), Vasiljev – Krč. Trenér: Jiří Navrátil.

Sigma B: Bárta – Texl, O. Ševčík, Štěrba, Jemelka – Kalvach, Richter – Schmidt (51. Yunis), P. Ševčík, Falta (89. Fišer) – Rolinc (69. Vichta). Trenér: Augustin Chromý.