Vítězství v moravském semifinále kvalifikace na amatérské mistrovství Evropy zajistil pro Olomoucký kraj čtyřmi brankami útočník z Jeseníku Petr Navrátil, který trestal mezery v defenzivě zlínského mančaftu.

Domácí celek na hřišti v Kvasicích u Kroměříže skóroval dvakrát po rohových kopech Školníka, hlavou se prosadil Michálek a Velecký.

„Samozřejmě jsem rád, že jsme to zvládli. Myslím, že kromě pěti gólů jsme měli minimálně pět dalších vyložených šancí. Soupeř příležitostí moc neměl, oba góly nám dali ze standardek. Musím hráče pochválit, podali výborný bojovný výkon. Jsem spokojený," usmíval se po prvním zápasu Olomouckého KFS v národní kvalifikaci kouč Karel Trnečka.

Úvodní šance hostujícího týmu na hřišti v obci nedaleko Kroměříže zůstaly nevyužity, naopak měl Trnečkův výběr poté trochu štěstí, Zlíňané nastřelili břevno.

Prakticky z protiútoku se urodil první gól Olomouckého KFS, když nadvakrát uspěl v sólu kanonýr Jeseníku Petr Navrátil.

Za dalších deset minut se reprezentace soustředěná kolem hanácké metropole radovala podruhé, když do rozhozené defenzivy poslal centr zprava aktivní Kaďorek a z trojice nabíhajících hráčů se prosadil Martin Schlehr.

Brzy po pauze hosté znovu promarnili dvě velké šance, zlínský celek převzal iniciativu a dočkal se snížení. Při rohovém kopu se osamocen zjevil na zadní tyči kapitán Aleš Michálek a hlavičkou nedal Zbořilovi mnoho šancí.

Olomoučané ale neznervózněli a dvě minuty po inkasované brance znovu soupeřům odskočili.

Jan Ferenc vyslal do šance kolegu z útoku Petra Navrátila a ten po kličce gólmanovi uklízel do prázdné.

O pět minut později už se mohl mladý forvard radovat z hattricku, když si zkušeně poradil v dalším brejku.

Petr Navrátil (u míče). Moravské semifinále Poháru regionů: Olomoucký KFS (v bílém) proti Zlínskému KFS

Petr Navrátil (u míče)

Domácí podruhé snížili, když si obklopen protihráči naskočil na míč útočník Jiří Velecký a bylo to 2:4.

Další útočný rohový kop už pro Zlínské dopadl nejhůře, jak mohl, když sami inkasovali. Úspěšné zakončení rychlého kontru opět obstaral Navrátil, jenž působil také v mládežnických týmech Sigmy Olomouc.

„Navrátil dal čtyři góly, což je super. Ještě měl nějaké šance, ale já musím pochválit všechny hráče od Zbořila až po Navrátila. Všichni podali velice dobrý výkon. Škoda jen standardek, kde jsme dvakrát propadli," chválil a varoval zároveň zkušený lodivod.

Jeho protějšek na lavičce zlínského týmu ocenil sílu protivníka.

„Pro diváka to bylo pěkné utkání se sedmi brankami. Sportovně ale musím uznat, že soupeř byl v prvním poločase kombinačně lepší. Ve druhé půli nás chytali na brejky a vyhráli zaslouženě. Gratuluji jim k postupu," glosoval kouč Zlínského kraje Petr Zapletal.

Tým Olomouckého KFS se může připravovat na soupeře z Jihomoravského kraje, se kterým bude bojovat v Rosicích na konci května.

„Zase budeme hrát moravské finále, těším se na ten zápas. Myslím, že naše mužstvo je zdravé a bojovné. A že jsme schopní s Brnem uhrát dobrý výsledek," uzavřel trenér Karel Trnečka.

Zlínský KFS – Olomoucký KFS 2:5 (0:2)

Branky: 60. Michálek, 73. Velecký – 25., 62., 68. a 79. Navrátil, 36. Schlehr. Rozhodčí: Kovarčík – Volek, Zicháček.

Zlínský KFS: Eliáš – Kocián, Michálek, Juřica, Ondřejka – Chovanec (72. Dulík), Horáček, Školník, Mydlář (66. Charuza) – Bartozel (76. Drda), Velecký. Trenéři: Petr Zapletal, Jaroslav Matějíček.

Olomoucký KFS: Zbořil – Kaďorek (87. Gargulák), Krejčíř, Samek, Bubeník – Schlehr, Šinogl (87. Kyselák), Zimčík, Woitek (80. Hornich) – Ferenc (72. Koutný), Navrátil. Trenéři: Karel Trnečka, Jiří Mika, Petar Aleksijevič.