V Kozlovicích diváci viděli vyrovnané utkání, ovšem s minimem šancí. „Zápas se vesměs odehrával jen mezi šestnáctkami,“ shodli se doslovně oba trenéři.

Domácí si za první poločas vypracovali jedinou šanci, a to hned ve čtvrté minutě. Obránce Petráš po rohovém kopu hlavou překonal gólmana Muchu, ovšem na brankové čáře jej zastoupil jeden z jeho spoluhráčů.

Na straně 1.HFK pak stojí za zmínku jen pološance útočníka Zifčáka.

První půle tedy moc fotbalové krásy nepřinesla. Oba týmy pak pokračovaly v nastoleném trendu i po změně stran.

„Hráli jsme velice dobře v bloku a soupeře nepustili do žádné velké šance,“ uvedl trenér Kozlovic Kamil Štěpaník.

Poté se ale zranil kapitán Stržínek a místo něj šel do hry Matula, který o pár chvil později musel přihlížet inkasované brance. „Zranění Stržínka nám narušilo koncepci, kvůli čemuž jsme bezprostředně po jeho stažení ze hry inkasovali náhodný gól z nenápadné akce,“ pověděl Štěpaník.

Olomouc presingem získala míč, otočila hru na pravou stranu, přišel centr na střed na Svozila, jehož střelu možná ještě mírně tečoval bránící hráč a míč tak skončil za zády brankáře Mánka.

Kozlovičtí tak v 74. minutě prohrávali a museli otevřít hru. Záložník Jan Dohnal doplnil dva útočníky a jeho místo vyplnil stoper Martin Král. Domácí tak hráli na tři obránce a od 77. minuty jen proti desíti. Za druhou žlutou kartu byl totiž vyloučen Jíša. Kozlovicím se tedy naskytla jedinečná možnost jak utkání alespoň dorovnat.

A povedlo se. V 83. minutě našel Zezula perfektním centrem právě Honzu Dohnala, jenž zařídil domácím zasloužený bod.

„Věděli jsme, že Olomouc je velice silný soupeř a tomu jsme podřídili taktiku. S bodem jsem spokojený,“ dodal Kamil Štěpaník.

Přesně opačného názoru byl kouč Holice Jiří Derco. „Když už jsme vedli, tak jsme to měli udržet až do konce,“ zlobil se.

„Utkání nemělo žádnou velkou kvalitu. My jsme se snažili hrát naší kombinační hru a presovat. Soupeř hrál ze zajištěného bloku, zkoušel nějaké nákopy, ale vůbec se nedostal do zakončení. Každopádně je to pro nás ztráta. I když jsme neměli žádné vyložené šance, tak jsme vedli a to jsme si měli pohlídat až do konce. Říkali jsme hráčům, že jediné, v čem může být soupeř nebezpečný, tak jsou standardní situace, na které jsme se připravovali. Pak ale z rozehraného přímáku stejně inkasujeme,“ dodal trenér Derco.

FK Kozlovice – 1.HFK Olomouc B 1:1 (0:0)

Branky: 83. Dohnal J. – 74. Svozil.
FK Kozlovice: Mánek – Petráš, Král Mich., Král Mar., Dohnal L. – Stokláska (86. Polívka), Stržínek (73. Matula), Dohnal J., Šolín – Kuba, Zezula (90. Holub). Trenér: Kamil Štěpaník.
1.HFK Olomouc B: Mucha – Štěpánek, Jíša, Lukášek, Kopecký – Dluhý-Smith (70. Kucharčuk), Kotůlek, Svozil, Tögel, Karas (80. Vacek) – Zifčák (90. Smětal). Trenér: Jiří Derco.