Čtyřiatřicetiletý rodák ze Šumperka proto měl po zápase smíšené pocity.

„Olomouc je ve druhé lize a je mi to líto," přiznal Radoslav Kováč, který na Hané působil do roku 2003, než se vydal do Sparty.

„Olomouc se z toho musí poučit, oni moc dobře vědí, co udělali špatně. Já bych ani nevinil ty kluky, ale spíš to, jak se to tam vede," prohlásil Radoslav Kováč.

„Asi se tam stala spousta chyb, když takový klub s takovým stadionem jde dolů."

Od jeho angažmá na Hané už ale přece jen uplynula dlouhá doba a hráčský kádr Sigmy se za tu dobu zcela obměnil.

„Začínal jsem v Olomouci, hodně lidí mi psalo, jak to cítím, ale já to cítím tak, že tam už jedenáct let nejsem. Poslední nejlepší kamarád odmalička Radim Kučera, se kterým si často volám, je už taky pryč," vyprávěl dál Kováč.

Fotbalistů Sigmy, kteří se po závěrečném hvizdu v slzách složili na trávník, mu bylo líto.

„Nechtěl bych to zažít. Já ty kluky dlouhodobě znám, Aldu Škerleho, Dreksiče, Varadiho… Jsou to dobří kluci a je mi jich líto, ale je to realita."

Jdu domů, do Prahy

Liberec v posledním domácím utkání sezony nepřipustil spekulace a vítězství Sigmy nechtěl za žádnou cenu dopustit.

„I proto jsem rád, že jsme to zvládli, i když to bylo na úkor Olomouce. Víte jaký je český národ, kdybychom prohráli, tak by řekl, že jsme to prodali, což je úplný nesmysl. To se nikdy nemůže stát. Za prvé se to v životě rychle vrací a vůbec to nestojí za to," řekl Kováč ke spekulacím.

„Já z toho na druhou stranu mám radost, protože ty hospodské řeči, že to je jasná dvojka, nejsou v žádném případě vůbec pravda."

Od příští sezony se Radoslav Kováč může těšit na působení v mistrovské Spartě.

„Jdu domů do Prahy a je to pro mě velká výzva, protože to je největší klub. Jdu za krásným angažmá, ale je mi to líto, že odcházím," prohlásil Radoslav Kováč, který s týmem Slovanu zažil dva postupy z ligy do pohárů a skvělé tažení Evropskou ligou.