O čem ještě devětatřicetiletý kouč promluvil mezi novináři?

O výkonu proti Spartě

Chtěli jsme bodový zisk bez ohledu na to, s jakým soupeřem hrajeme. Jsme spokojeni s výkonem, dává nám určitou naději do dalších zápasů. Čekali jsme, že u Sparty nebude po čtvrtečním pohárovém utkání taková lehkost, to se potvrdilo. Pokud nedokážeme zopakovat takové nasazení 
a agresivitu v dalším utkání, nemůžeme se s ostatními mančafty měřit. Nás může ve hře udržet pouze takový výkon jako proti Spartě.

O zbytečných chybách

Chyby vyplývají z přemíry snahy něco s výsledkem udělat. Ale ono je to na škodu, my potřebujeme hrát jednoduše, protože ve finále se to obrací proti nám. Snahu si musíme dovolit kolem soupeřovy šestnáctky, tam ať riskujeme. 

O horší formě Uroše Radakoviče

Olomoucký obránce Radakovič a gólman BuchtaMyslím, že u Uroše přišlo malinké uspokojení. Je potřeba s ním promluvit, nedělo se to jen v zápase se Spartou. Druhý gól byla jeho tristní, dětská chyba. Myslím, že si k tomu něco hned po zápase řekla i kabina, což je důležité. Projevuje se u něj jižanská povaha, což je složitější proces.

Kvalitu, kterou měl na podzim, teď nemá. Je to jeden ze střípků, proč nejsme úspěšní. Je potřeba s ním pracovat, ale myslím, že předpoklady má fantastické. Jeho hlava však musí být lépe připravená. Na druhou stranu je to hráč ročníku 94, takže za tím nehledejme žádnou senzaci. U mladých hráčů ještě není výkonnost úplně vyrovaná.

O novém kapitánovi

Důvod je naprosto jednoduchý. Před začátkem jara padla týmová volba kapitána na Vepřeka. Ne že by to nezvládl, ale výkonnost ho v danou chvíli neopravňovala k tomu, aby pásku nosil. Tu musí mít hráč, který výkonem, ale hlavně pozitivním působením má na mužstvo vliv. To se nedělo podle našich ani jeho představ, tak jsme sáhli ke změně. Byť je Miloš Buchta brankář 
a má k poli daleko, tak si myslím, že to byla správná volba.

O brzkém střídání Aidina Mahmutoviče

Aidun MahmutovičNejsem s ním spokojený, pracuje málo pro mužstvo, je potřeba si to říct. V první řadě si to musí přiznat on sám, abychom se od toho mohli odpíchnout. Před sezonou jsme měli nějaká očekávání, ale já jsem říkal, že jméno ještě nikdy nic nevyhrálo. To se přesně naplňuje.

My hrajeme o záchranu, ne o titul nebo pátý, šestý flek, kde není každá chyba rozhodující. My se musíme rvát o každý balon i v té horní pozici. To zatím Aidin nesplňuje. Musí na každou herní situaci reagovat tak, aby soupeře ohrozil, to mi u něj vadí nejvíc, protože pro to předpoklady má. Je to náběhový hráč, ale on do tří, čtyř situací ani nejde, byť třeba zbytečně. To je chyba. Jednoznačně se musí zlepšit.

O klíčových zápasech ve Zlíně a s Baníkem

Zbývá devět kol, bijeme na poplach. Bodový rozdíl je po víkendu zase větší. Kdybychom neměli ta dvě utkání zvládnout, nemáme se o čem bavit. Pokud 
k tomu přistoupíme se stejnou odpovědností a aktivitou jako v neděli, máme velké předpoklady je zvládnout. Když se to nenaplní, budeme mít obrovské problémy.

O osmitisícové návštěvě

Atmosféra byla fantastická, vynikající. Za nepříznivého stavu nás lidi pořád povzbuzovali, podpora byla obrovsky cítit. Můžeme jenom poděkovat a požádat fanoušky, aby 
s námi zůstali i v dalších, méně atraktivních zápasech.