Jaké máte vzpomínky na minulé angažmá v Holici?
Zažil jsem tady krásné čtyři roky. Málokterý trenér tady tak dlouho vydržel. Tehdy jsem přišel, když Holice spadla do třetí ligy, vyhráli jsme, postoupili a hráli jsme pak i o postup do první ligy. Bude to pro mě zase zajímavý a jak znám pana Dostála (předsedu klubu pozn. red.), tak to bude takový bouřlivý angažmá (úsměv). Známe se už hodně dlouho. Holice se dostala tam, kde je a já se jí budu snažit pomoct.

Teď je tedy HFK v jiné pozici, než když jste odcházel.
No jo, to se nedá nic dělat. To je fotbal, kde jste jednou nahoře a jednou dole. Tam jsme teď bohužel my, ale pořád je času dost, abychom se zvedli a zachránili soutěž pro Holici.

Jak náročná je pro vás výchozí pozice tří bodů po osmi kolech?
Vždycky je to složité. Ale co jsem viděl kluky na tréninku, tak jsou ochotni na sobě pracovat. Doufám, že se to odrazí už v prvním zápase. Ale nechci předvídat, nejsem jasnovidec. Vyřadili Zbrojovku, porazili 5:2 Otrokovice. Tak přece ten fotbal nemohli zapomenout.

Musí se vrátit k poctivým výkonům.Kde se tedy ztratily jejich dobré výkony?
No to nevím, nebyl jsem u toho. Atmosféra asi byla pak špatná, když dostali hodně gólů. Takové nářezy by se neměly stávat. Klukům jsem řekl, že uděláme tlustou čáru a začínáme jako by byla nová sezona.

Bavil jste se o situaci se svým trenérským předchůdcem a bývalým spoluhráčem Romanem Sedláčkem?
Jo, bavil bavil. Ale to nechci prezentovat. Řekl mi své názory a já teď kluky poznávám. Uvidíme, jaké to bude. Už se nebudeme dívat, co bylo. Musíme zvládnout zápasy, co nás čekají. Všechno se vždycky počítá až po skončení sezony.

Dušan Žmolík (vpravo)
Nový kouč Mohelnice Žmolík: Letargii tady nevnímám, hráči pracují
Olomoučtí hokejisté. Ilustrační foto
Sundher se vrátil a Mora zaskočila favorita