„Nebyli jsme schopní dát gól. Šance jsme měli. Udělali jsme ale vzadu jednu chybu, nechali jsme tam osamoceného Grossmanna, ten to jako zkušený hráč proměnil. Pak jsme se ještě snažili, ale bylo to takové bezzubé, chodilo to kolem tyček. Tentokrát ale můžu říct, že jsme prohráli nezaslouženě," mrzelo trenéra Kojetína Tomáše Hrdloviče.

Dvě největší šance jeho týmu promarnil v první půli útočník Jakub Krčmář, který v úvodu nastřelil břevno a později neproměnil ani samostatný únik. Do vedení se tak po zmíněné chybě dostali ve 35. minutě hosté.

Ve druhém poločase Litovel pozorně bránila a Slavoj pokračoval v trápení z posledních zápasů. V závěru zkusil hru vabank, která nevyšla, naopak blízko brance byl Tatran, to však domácí podržel brankář Gajdoš.

„Vždy říkám, že co je za námi, na to musíme zapomenout. Musíme se připravit na další zápasy. Bude to těžké, ale doufám, že to ještě nějak ustojíme," neskládá zbraně kojetínský kouč.

Na druhé straně na lavičce chyběl lodivod Litovle Milan Schmidt, důležitou výhru tak okomentoval vedoucí týmu Pavel Pěruška.

„Jsme samozřejmě hodně spokojeni. Byla to oboustranná bitva, hodně nakopávaných balonů a málo šancí. Nakonec jsme se prosadili my, padlo to tam a jsme moc rádi. Snad to zvládneme a udržíme se," přeje si Pěruška.

Nyní budou oba celky bojovat o setrvání v soutěži už jen na dálku. Kojetín čeká v dalším kole boj v Medlově, Litovel přivítá Velké Losiny.

TJ Slavoj Kojetín/Kovalovice – TJ Tatran Litovel 0:1 (0:1)

Branky: 35. Grossmann.

Rozhodčí: Dorušák – Malčánek, Machala. ŽK: Řezáč – Grossmann, Šikl. Diváci: 100.

Kojetín: Gajdoš – Židlík (62. Šafránek), Dočkal, Javořík, Jarmer – Zezula, Řezáč, Rybovič, Cibulka – Krčmář, Saitz. Trenér: Tomáš Hrdlovič.

Litovel: Šikl – Heinz, Kvapil, Škoda, Otava (74. Čep) – T. Pěruška, Vydržel, Grossmann, Bednář (16. Spurný) – Kučera (90. Štýbnar), Schön.

Tabulka

Tabulka