Máte za sebou první letošní přípravný zápas za Sigmu. Jak se vám hrál poločas proti Opavě?

Bylo to tak akorát, protože jsem se teprve v pátek zapojil do přípravy a před tím jsem byl pouze sám běhat. Řekl bych, že ten poločas byl tak akorát, ale na to, že to bylo po třech týdnech první takové větší zatížení, tak to bylo dobré.

Sigma si vás stáhla z Českých Budějovic. Je teď vaším hlavním cílem zabojovat o místo v kádru?

Přesně tak, jsem tady a poperu se o místo. Co bude, to uvidím. Je to pro mě ale velká výzva, protože jsem Olomoučák a udělám vše pro to, abych mohl pomoct.

V uplynulé sezoně se vám s jihočeským celkem povedlo vybojovat první ligu. Nejste trochu zklamaný z toho, že tam nebudete pokračovat i v další sezoně?

Zklamání to není, situace se vyvinula tak, jak se vyvinula. Já jsem byl zraněný a v té době se klukům začalo dařit tak, že se šestkrát sedmkrát po sobě vyhrálo. Dá se říct, že je to smůla, ale co se dá dělat. Mají tam Pavla Haška, což je tam jakoby ikona a za chvíli bude zdravý, takže se rozhodli tak, jak se rozhodli a já jsem tady. Mrzí mě to na jednu stranu, ale život jde dál a o nic nejde.

Jak bedlivě jste na jaře sledoval Sigmu, která nakonec sestoupila do druhé ligy. Bylo to pro vás velké překvapení?

Musím říct, že to opravdu byl velký šok, protože jsem se narodil v Olomouci, bydlím tady, jsem odchovanec Sigmy, která je pro mě srdeční záležitost. Do poslední chvíle jsem nevěřil, že se sestoupí. Do poslední chvíle jsem doufal, že to kluci nějak zvládnou a zachrání se. Bohužel se to nepodařilo a teď se musí udělat vše pro to, aby se to napravilo.

Bral byste to jako velkou výzvu, pokud byste dostal důvěru trenéra a mohl být u toho?

Velká výzva to určitě je, protože jsem hráč Sigmy a k tomuto klubu mám největší vztah. Pomoct Sigmě zpátky do první ligy je pro mě rozhodně výzvou.

Jak byste vůbec charakterizoval Fotbalovou národní ligu? V čem jsou její největší úskalí?

Když jsem byl v Budějovicích, tak na nás byl každý připravený. Říkali si, ti mají perfektní zázemí, podmínky, byli v první lize a každý se na nás chtěl vytáhnout. Tohle bude stejné, takže když přijedete třeba do Sokolova, tak se na vás budou chtít vytáhnout, navíc zalezou v desíti dozadu a bude to tam těžké. Pro favority je to těžší v tom, že se na vás každý připraví, zaleze dozadu a favorit pak musí tvořit.

Taky se říká, že druhá liga je spíš o síle a tvrdosti. Můžete to potvrdit?

Je na tom něco pravdy, je to víc silové a nejsou tam tak technicky vyspělí hráči, jako jsou v první lize. Samozřejmě, že i ve druhé lize se najdou techničtí hráči, ale hraje se tam víc důrazně a trošku víc z bloku a zezadu na výsledek.