Jaké bylo utkání proti Izraeli?
Byli jsme kvalitně připravení. Věděli jsme, že hrají dobře zezadu a taky to tak celý zápas bylo. Měli dobré výjezdy, ale dobře jsme to pohlídali. Věděli jsme, co od nich čekat.

Nesebral vám vysoký presink hodně sil?
S tím jsme do toho šli. Trenéři nám říkali, že to budou rozehrávat zezadu. Hned jsme je napadali. Síly jsme na museli vynaložit větší, ale myslím, že máme natrénovano. A taky je tady ideální regenerace.

V prvním poločase jste se krásně trefil. Jak jste viděl důležitou situaci?
No, ale viděl bych to ode mně jako jediný světlý okamžik zápasu. Herně se mi moc nedařilo, měl jsem hodně zkažených míčů, i když jsme si říkali, že si na to musíme dát pozor. To se mi úplně nedařilo, tak aspoň taková jedna třešnička se mi podařila.

I proti Německu jste skóroval. S tím jste byl spokojenější?
Byl to asi takový lepší gól, i když ne hezčí. Srovnávali jsme na 1:1, tak to bylo asi emotivnější. Každopádně se oba počítají.

Tři góly dali střelci z Jeseníku. Řeknou vám k tomu něco spoluhráči?
Nevím, asi jo. Určitě tam bude nějaké rýpnutí. Ale od toho jsme tady. Přišli jsme sem tři ofenzivní kluci, tak jsem rád, že to tam padá. Snad to bude pokračovat.

Jak se cítíte na reprezentačním srazu?
Je to skvělé. Pro nás amatéry, co si zatím fotbalem nevyděláváme, je to okamžik, který jsme si přáli odmala.

V práci jste si vzal dovolenou?
Jasně, mám na celý týden, takže přítelkyně musela být tento rok bez moře (usmívá se). Obětoval jsem to letos všechno fotbalu.