Vyjádření trenéra Leoše Kalvody i kapitána týmu Jana Rajnocha bezprostředně po utkání tomu také odpovídala.

Ani jeden z nich nešel daleko pro ostré výrazy.

„Dostali jsme po tlamě 
a doufám, že si to někteří hráči vezmou k srdci. Připadá mi, že jsme si hráli na moc velké fotbalisty, a na hov.. " nebral si servítky Kalvoda.

„Ústí bojovalo a máklo si až na dno svých sil, jenže někteří z nás nehráli ani na dvacet procent. Ať se jdou už někteří hráči vysr… ," přidal se ke kritice kapitán Rajnoch.

„Varování už jsme dostali od Sokolova, s Třincem, ale někteří hráči se z toho bohužel nepoučili a přišla další facka," uvedl bývalý reprezentant, který přišel do Olomouce po katastrofálním začátku sezony.

Rajnoch: U plácání být nechci

Jan RajnochNa podzim šla hra Sigmy 
i s Rajnochem v sestavě nahoru.

Dobrou formu si přenesla Olomouc i do startu jarní části. V posledních zápasech se ale poněkud zadrhla. A Rajnoch si toho je dobře vědom.

„Jestli se hráči chtějí plácat zase tam, kde se plácali před rokem, tak prosím, ale já u toho být nechci. Jestli chceme postoupit do ligy, tak musíme tuhle soutěž vyhrát s ještě větším náskokem," upozorňuje zkušený fotbalista.

Trenér Kalvoda už kritizoval mužstvo po posledních dvou domácích zápasech s Opavou (1:1) a s Třincem (1:0). V prvním podle Kalvody mužstvo po povedené dvacetiminutovce usnulo, ve druhém rovnou trenér označil předvedenou hru za špatnou.

„Nemůžeme létat v oblacích a myslet si, že už jsme 
v lize," nabádal Kalvoda své hráče přes média prakticky neustále. Ani v Ústí si však jeho svěřenci nedali pozor. 


A do třetice už narazili.

Končí veškerá legrace

„Fotbalově jsme vypadali docela slušně, Ústí žádnou vyloženou šanci nemělo," mínil sice Kalvoda.

Jenže gól nakonec dát domácí fotbalisté dokázali.

„Po chybě gólmana Reichla dostali gól, když mu lehký centr z rohového kopu vypadl z rukou. Taková chyba by se stávat neměla, takhle mu ten míč nemůže vypadnout," popsal klíčový moment zápasu, po kterém rozhodl ústecký obránce Adnan Zukič

„Jiný gól jsme ani dostat nemohli. Koledujeme si o to už druhý zápas a teď už končí veškerá legrace. Ten gól jsme si dali prakticky sami," dodal Rajnoch.

Konec série bez porážky neodvrátil ani trestný kop Petra, po kterém míč jen zazvonil o tyč. A tak Sigmu čekala dlouhá a smutná cesta domů.