Londýňané ztrácejí tři kola před koncem ze druhého místa na Liverpool pět bodů. Jejich případná porážka v nedělním šlágru na Anfield Road by soupeře k titulu hodně přiblížila.

Mourinho však boj o titul neřeší. „Pro mě je priorita Liga mistrů," řekl bezprostředně po úterní remíze 0:0 na půdě Atlética Madrid.

„Vím, co bych nejraději udělal, nepostavil bych hráče, kteří budou hrát ve středu proti Atlétiku. Musím ale počkat na vyjádření klubu. Jsem jen manažer a musím poslouchat své nadřízené," dodal Mourinho.

Od vedení Chelsea dostal podle listu Daily Mail zelenou, což přibližuje k prvnímu startu v Premier League Kalase.

Dvacetiletý český obránce zatím v soutěžních utkáních odehrál za Chelsea jen epizodní role při minutových taktických střídáních. 
V Ligovém poháru s Arsenalem i v Lize mistrů při zápase s Galatasaray Istanbul se jeho působení smrsklo na několik desítek vteřin.

Kalas si několikrát veřejně postěžoval, že jej v klubu přehlížejí.

„Možná mě ani nepovažují za fotbalistu. Když potřebují kužel, postaví tam mě," řekl před nedávnem s nadsázkou v televizní Show Jana Krause.

V létě by olomoucký odchovanec, který do Anglie přestoupil před čtyřmi lety, 
z Chelsea rád odešel. Na rozlučku by si mohl zahrát v ostře sledovaném zápase vedle Lamparda či Mikela. Oba jsou totiž pro zápas s Atlétikem distancovaní.

„Uvěřím, až to na vlastní oči uvidím. Spíš mi to připadá jako další Mourinhova hra," řekl pro Daily Mail bývalý anglický reprezentant Jamie Redknapp.

„Možná ale (Mourinho) usoudil, že titul už je pryč a tým má mnohem větší šanci vyhrát Ligu mistrů. Pokud postoupí ve středu do finále, bude to správné rozhodnutí," dodal. ⋌(fik)