Vzhledem k vítězství ale vlastní gól Ševčíkovi radost nezkazil.

„Je to první ligový gól, což je neskutečná euforie. Navíc jsme vyhráli, takže jsem z toho nadšený," popisoval své pocity Ševčík.

Slavilo se nejen v Olomouci, ale i v Supíkovicích, odkud Ševčík pochází.

„Hned mi přišla esemeska od mamky, která zápas sledovala v Supíkovicích. Na stadionu byli taťka s dědou, takže gratulovali," těšilo Ševčíka.

Petr Ševčík

Petr Ševčík proti Baníku. Foto: DENÍK/Jiří Kopáč

Pomůže se zvednout

Velká radost panovala i v kabině. Sigma naposledy slavila vítězství 25. listopadu, takže triumf nad posledním týmem soutěže pro tým znamená víc než jen tři body.

„Po zápase jsme byli úplně v euforii. Po dlouhé době jsme vyhráli, takže jsme si to užívali. Hlavně nám to teď trochu pomůže zvednout se z té situace, v jaké teď jsme," věří Ševčík.

Mladý záložník se pomalu stává stabilním členem základní sestavy a i navzdory minimu zkušeností podává vyrovnané výkony.

V každém zápase je aktivní, říká si o míč a snaží se vymýšlet nebezpečné akce.

V pátek večer pak vše vyvrcholilo prvním ligovým gólem, kterým poslal Sigmu do vedení 2:1.

„Ordži mi to tam dal a byl jsem úplně sám. Ještě jsem to blbě trefil, ale gólman naštěstí stál na stojné noze, takže to jenom trošku líznul," oddechl si Ševčík, který nastoupil potřetí v řadě v základní sestavě.

Nepříjemný moment

V duelu s Baníkem ale prožil i moment, který by nejraději z paměti vymazal.

Když se v 61. snažil na hranici šestnáctky odvrátit přihrávku Hrubého, zasáhl Ševčík do míče tak nešťastně, že překonal vlastního brankáře.

„Já jsem šel do propichu, dal jsem tam jen špičku. Gólman už s tím nemohl nic dělat," popsal kuriózní moment olomoucký záložník, který se snažil nešťastnou situaci hodit za hlavu.

„Moc dobře mi v té chvíli nebylo. Ale nebyl to výsledek, který by nešel ještě nějak zvrátit," uvědomoval si Ševčík.

Za stavu 2:2 se pak spustila nevídaná gólová smršť. V poslední půlhodině Sigma nasázela soupeři čtyři góly a vyhrála 6:2.

„Spadlo nám tam skoro všechno. V jiných zápasech jsme možná měli méně štěstí. Teď se k nám naklonilo a prosadili se i někteří sváteční střelci jako třeba já nebo Navrc," usmíval se po zápase Ševčík.

Ordži nás zvedl

Zápas přitom pro Sigmu nezačal vůbec dobře. Baník využil chybu v rozehrávce a Sigma brzy prohrávala.

„Pak nás hodně povzbuzoval Michal Ordoš, že nemáme co ztratit. Kdybychom byli minus další tři body, už by to nešlo. Ale pak dal Ordži na 1:1, což byl zlomový bod. Potom jsme se hodně zvedli," všiml si mládežnický reprezentant.

Za týden čeká Sigmu velká výzva. Hanáci totiž potřebují bodovat na půdě čtvrtého týmu ligy v Liberci. Hráči se ale na Severočechy věří.

„Liberec hraje otevřený fotbal. S Plzní nebo se Spartou jsme nehráli špatné zápasy. Liberec na tom třeba v koncovce nebude tak kvalitně jako Sparta a Plzeň, kterým stačí třeba málo šancí," myslí si Ševčík.

Autor: Ondřej Kašlík