Svěřenci trenéra Augustina Chromého zvládli poslední dvě utkání Juniorské ligy na jedničku. Před týdnem na domácím hřišti převálcovali Jihlavu 4:0 a tentokrát v utkání 7. kola soutěže si připsali totožnou výhru nad libereckým Slovanem.

„Soupeře jsme porazili fotbalově, což je potěšitelné, protože to je bolest našeho fotbalu. My jsme to uhráli fotbalově, klobouk dolů," chválil své svěřence kouč Chromý.

Sigma měla hned od úvodu utkání převahu, chvíli však trvalo, než poprvé překonala libereckého gólmana Koláře. Ten vychytal Schmida i Texla a při střele Pančocháře mu pomohla tyč. Po necelé půlhodině hry se však olomoucký záložník vstřelené branky přece jen dočkal. Jeho centr z levé strany zapadl přímo k tyči hostující svatyně.

Ještě do poločasu domácí vedení zvýšili, když se po přihrávce Habusty prosadil Schmidt. Ten však do druhé půle pro zranění nenastoupil a na jeho místo nastoupil Adam Ševčík.

A právě tento forvard byl hlavní postavou druhého poločasu. Nejprve v dobře šanci neuspěl, pak ale zakončil přesně, když k němu doputoval míč po akci Housky. V 72. minutě Ševčík svojí druhou trefou uzavřel skóre na konečných 4:0.

Sigma si tak opět vytvářela šance, střílela branky a navíc neinkasovala. Obrana Hanáků Severočechy nepustila prakticky do žádné šance.

„Nebylo to snadné vítězství, v tomto vedru bylo docela těžké hrát aktivní fotbal. Hráče bych chtěl pochválit. Jsem rád, že jsme ve dvou domácích zápasech získali šest bodů," zhodnotil trenér domácích Chromý.

V příštím kole Juniorské ligy Sigma zavítá na půdu Baníku Ostrava.

SK SIGMA OLOMOUC JUN. – FC SLOVAN LIBEREC JUN. 4:0 (2:0)

Branky: 67. a 72. A. Ševčík, 29. Pančochář, 41. Schmidt. Rozhodčí: Matějek – Tacina, Antoníček. Diváků: 130.

Olomouc: Reichl – Texl, Svozil, Soušek, Můčka – Hladík (73. Rolinc), Pančochář (81. Machalický), Habusta (84. Nešický), Houska, Falta (60. Chlebek) – Schmidt (46. A. Ševčík). Trenér: Augustin Chromý.

Liberec: Kolář – Butenin, Denis, Benýšek, Soběslav, Drobílek, Daniel (73. Dydovicz), Jánošík (71. Lukes), Leibl (62. Šulc), Černý (54. Bouška), Isaac. Trenér: Jiří Chytrý.