„Pro mě je to historický úspěch," smál se Kučera, který vedl juniorku právě v posledních dvou nepovedených vystoupeních. „Už mi to tady připomínali a nejspíš se už pode mnou trochu houpala židle. Je třeba si to zapamatovat a pokračovat," řekl po Příbrami, která mohla z Olomouce odjet s daleko větším přídělem.

„Jsem rád, že jsme fungovali bez chyb v obraně. A děkuji za góly, které jsme dali. Šancí jsme měli hodně i v předchozích zápasech a dali jsme jen jeden, nebo žádný gól. Dnes jsem rád i za ty tři," uvedl Kučera.

Jako první se trefil už po devíti minutách Stříž, který si naběhl mezi příbramské stopery. Druhou branku přidal před poločasem Langer, jenž zužitkoval dobrou práci Schmidta, který zaměstnal pět bránících hráčů i brankáře a pak posunul střelci proti noze.

Poslední slovo měl po přestávce Nešický, jenž přízemní ranou přesně k tyči nedal jinak výbornému brankáři Štěpanovskému šan­ci.

Gólman hostů si skutečně komplimenty zasloužil, protože zlikvidoval minimálně pět dalších dobrých příležitostí mladých Hanáků. Jen při střele Fischera mu muselo pomoct břevno.

„S výkonem jsem spokojený. Dal jsem šanci dalším klukům, protože program je teď nabitý. Hraje se dorostenecká liga, juniorka a v neděli i béčko. Rozvrhli jsme síly. Kluci, kteří nastoupili od začátku, jako Můčka, Stříž a Langer, hráli výborně," pochvaloval si Kučera, který v neděli prožije další trenérskou premiéru. A tentokrát pikantní. B tým Sigmy nastoupí proti Opavě, kde začínal jako hráč svou ligovou kariéru.

SK Sigma Olomouc jun. – 1. FK Příbram jun. 3:0 (2:0)

Branky: 9. Stříž, 36. Langer, 59. Nešický. Rozhodčí: Nenadál – Kordula, Dohnálek. ŽK: 79. Nešický – 30. Soldát, 76. Dušek, 89. Viták.

SK Sigma Olomouc: Reichl – Vavřík, Svozil, Kotouč, Můčka, Richter, Schmidt, Weinlich (37. Kubeček), Langer (57. Fišer), Nešický, Stříž (71. Hladík). Trenér: Radim Kučera

1.FK Příbram: Štěpanovský – Čížek, Šindelář, Kvída, Krameš (46. Hanuš), Soldát, Brandner, Kilián, Pilík, Barák (Viták), Kuchuk (71. Dušek). Trenér: Jaroslav Mašek.