„Nečekali jsme to, i když víme, že máme dobré mužstvo, ale přece jenom jsme nováček," říkal po vítězství 2:1 trenér Nových Sadů Karel Trnečka.

V prvním poločase se ale jeho mužstvo dostalo do pořádných problémů. Nejprve měla každá ze stran jednu výbornou možnost k otevření skóre. Domácímu Bednářovi nevyšlo po krásné akci celého týmu přehození brankáře Zbořila. Na druhé straně z několika kroků dokázal překopnout branku Jiří Šrom.

Ve 12. minutě přivedli domácí favorita do úzkých. Bednář využil chyby levého obránce Maliňáka, který pak musel faulovat. Pískala se penalta a z té otevřel skóre Miklánek.

Nové Sady poté přidaly. Ovládly střed hřiště a dokazovaly, proč se jim zatím v soutěži tak daří. Jenže chyběla přesnost ve finální fázi.

„Soupeř ukázal, že má velkou sílu. Na druhou stranu my se určitě nemáme za co stydět. Vytvořili jsme si dobré šance, a kdybychom je proměnili, pak jsme mohli klidně vyhrát," říkal litovelský kouč Jaroslav Šišma.

Klíčové okamžiky pro další vývoj zápasy přinesl závěr první půle. Litovel mohla zvýšit na 2:0. Po nedorozumění stoperů hostů šel sám na brankáře Baránek. Správně zvolil kličku, ovšem nikoliv dostatečně dlouho. Zbořil dokázal zůstat na nohou a Baránkovu gólovou střelu zblokoval.

Na druhé straně pak litovelský gólman Bača neudržel ránu Škody z dálky. Režný předložil Papicovi a ten zblízka těsně před poločasovým hvizdem vyrovnal.

„Jednoznačně to byly rozhodující chvíle. Když už jsme nedali na 2:0, měli jsme udržet vedení do poločasu," řekl Šišma.

Po změně stran přišla druhá penalta, tentokrát pro Nové Sady. Čep skluzem zastavil nedovoleně Šroma a nejlepší střelec přeboru Papica vstřelil už desátou branku v sezoně.

„Myslím, že jsme ve druhém poločase měli už zápas celkem pod kontrolou mohli jsme i zvýšit na 3:1, ale nedali jsme. Domácí tak zlobili až do konce. Ale podle mě je naše výhra zasloužená. Můžu být spokojený," dodal hostující kouč Trnečka.

„Mě přišlo, že to byl spíš remízový zápas," mínil jeho litovelský protějšek. Mrzet mohla domácí hlavně příležitost Miklánka, který povedenou střelou trefil tyč hostující brány. Hosté ale nakonec vedení udrželi až do konce.

Tatran Litovel – FK Nové Sady 1:2 (1:1)

Branky: 12. Miklánek z pen. – 45. a 63. z pen. Papica. Rozhodčí: Vičar – Dorušák, Knoll. ŽK: Bednář, Čep, Jindra – Maliňák, J. Šrom, Papica, Vacek, Dvořák.

Litovel: Bača – Čep, Jindra, Planička, Miklánek (74. Otava) – Bednář (77. Vaca), A. Šrom, Kratochvíl, Kučera – Baránek, Krátký (55. Dragon). Trenér: Jaroslav Šišma.

Nové Sady: Zbořil – Kopp, Vacek, Dvořák, Maliňák (65. Alexa) – Andreev, Škoda, J. Šrom (69. Blaha) – Novotný, Papica, Režný (62: Melichárek). Trenér: Karel Trnečka.