Jak moc bolí porážka z 90. minuty, přestože jste v deseti lidech hráli velmi dobře?
Taková porážka bolí obrovsky. Běžte se podívat do kabiny, sedí tam jedenáct hráčů s hlavami dole. Přitom si myslím, že se nemáme za co stydět, předvedli jsme dobrý výkon.

Co tedy rozhodlo?
Bohužel to ovlivnila penalta, Roman Hubník se měl chovat jinak. Stoper musí takovou situaci ustát. I za cenu toho, že soupeř vystřelí, nemůže chodit na zem. To vždycky smrdí faulem a penaltou. Ale byla tam i chyba Martina Šindeláře. Chtěli jsme držet míč, být aktivní v nabídce. Ale je potřeba rozlišit míru rizika, tam jsme to špatně posoudili. Zkušenější hráč by se v tu chvíli zachoval jinak.

Jak jste viděl červenou kartu?
Je to obrovsky přísné, ale podle regulí. Nejsem první ani poslední, kdo se nad touto otázkou bude zabývat. Bohužel…

Proč jste se na postu defenzivního záložníka rozhodl pro Martina Šindeláře?
Říkal jsem už před zápasem Honzovi Rajnochovi, že je to pro mě na 99 procent stoper, ne defenzivní záložník, byť tady některé zápasy na tomto postu odehrál ne úplně špatně. Chtěli jsme tam pohyblivějšího, aktivnějšího hráče, který by výškově i více eliminoval Mageru.

Ale v poločase jste ho vystřídal.
Martin Šindelář byl v té gólové situaci, pak tam ještě byly dvě takové ne zrovna sebevědomé akce. Slibovali jsme si, že když tam bude sebevědomější hráč, tak to bude zespodu klidnější.

Co jste si řekli v poločase? Nebyl risk nechat v záložní řadě vesměs jen ofenzivní hráče?
Byl tam malinko risk dvojicí ofenzivních záložníků uprostřed, hlavně Kuba Petr nemá defenzivní činnost v popisu práce, ale klobouk dolů. Oba to zvládli výborně, dokázali eliminovat sílu Boleslavi. Pak jsme samozřejmě neměli tolik sil, abychom některé útočné akce dotáhli. Ale chtěli jsme jít za gólem. Z mužstva bylo vidět odhodlání, síla, ochota porvat se o výsledek. Nebyl důvod spekulovat nad tím, že bychom bránili výsledek 0:1 a z náhodné akce vyrovnali.

A vyrovnat se vám podařilo.
Ano, ale kdybychom možná dali gól dřív, třeba Venca Vašíček nebo Radakovič po tom rohu, tak se to utkání možná vyvíjelo ještě úplně jinak.

Co vám ukázaly dva odkoučované zápasy na lavičce Sigmy o síle týmu?
Ty dva zápasy ukázaly, že se můžeme měřit s mužstvy z horních pater tabulky. Samozřejmě je to faktor štěstí, ten jsme dnes neměli, faktor chybovosti a faktor sebevědomí. myslím, že hlavně ze sebevědomí mužstva a ochoty pracovat ukázalo mužstvo velkou sílu. Pokud takto budeme pokračovat, jsem přesvědčený, že body přijdou.