Vytáhlý útočník se zatím trefil dvakrát v lize, jednou v domácím poháru a jednou v superpoháru. Naposledy svým gólem korunoval vítězství nad mistrem z Liberce. „Té výhry si ohromně vážíme, i když Liberec už nepředvádí to, co v minulé sezoně," nechal se slyšet dvaadvacetiletý forvard.

Smetli jste mistra 3:0. Čekali jste tak jednoznačný výsledek?

Výsledek je sice jednoznačný, ale Liberec hrál ze začátku lépe než my. Nečekali jsme, že bude hrát Štajner, který pro Liberec znamená hodně. Nám pomohl první gól, po kterém jsme se uklidnili. Druhý poločas už jsme byli lepší my.

Liberec už sice nehraje takový fotbal jako v minulé sezoně, ale i tak máte cenný skalp mistra. Jak si této výhry vážíte?

Liberec už nepředvádí to, co v minulé sezoně. Odešlo jim několik hráčů a dlouho chyběl Štajner. I tak si té výhry ohromně vážíme.

Jak moc vám pomohla reprezentační pauza, kdy jste měli čas natrénovat některé věci?

Určitě nám pomohla, ale především nám pomohlo vítězství na Baníku. Do repre pauzy jsme šli klidnější. Mohli jsme teď potrénovat a ta spolupráce se zlepšuje.

V 80. minutě jste třetím gólem po přihrávce Schulmeistera pojistil vedení. Jak jste viděl gólovou situaci?

Mám úkol vždycky chodit na přední tyč, tak jsem si tam naběhl. Vím i z tréninku, že Honza to dává po zemi. Balon jsem tečoval a míč se došoural do brány. Jenom jsem to lehce líznul placírkou. Nevím, jestli to obránce ještě tečoval ve skluzu.

V úvodu zápasu jste málem využil riskantní rozehrávky Liberce. Byl záměr napadat hodně vysoko?

Jejich stopeři jsou hodně roztažení, takže to bylo těžké. Vždycky jsem si musel počkat a nahnat si jednoho stopera do boku a pak ho presovat. Při té šanci si gólman myslel, že balon sjede, ale trávník nebyl moc mokrý. Chybělo mi půl kroku, abych to trefil.

Výhrou nad Libercem jste se posunuli na čtvrté místo. Bude váš postup směrem nahoru pokračovat?

Teď jedeme na Spartu. Tam to bude ohromně těžké, po tom co prohráli v Plzni. Musíme se dobře připravit a určitě tam pojedeme bodovat.

V dresu Sigmy se už začínáte gólově prosazovat pravidelně. Dávají si na vás obránci soupeře větší pozor?

Myslím, že ještě nejsem tak ostřílený, aby si na mě dávali zvláštní pozor. Většinou, když je na hrotu nějaký vysoký útočník, tak mu obránci chodí víc do těla. Ale už jsem na to zvyklý.

Do hry se vrací Zdeněk Klesnil. Jak vnímáte zvýšenou konkurenci?

Konkurence je tady vždycky velká. Se Zdeňkem se vzájemně popichujeme. Zdena je výborný silový hráč. Umí zakončit. Budu se snažit hrát co nejlépe a uvidíme, komu z nás dá trenér šanci. Hrát bude ten, kdo bude mít lepší formu.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK