Sto padesát přítomných diváků totiž sledovalo zajímavý fotbal. Domácí se už v šesté minutě ujali vedení zásluhou Geiera a favorizovaného soupeře trápili. Jenže tři minuty před koncem se trefil hlavou hostující Demeter, který do souboje vletěl, jako by chtěl zbourat zeď. Po tvrdém souboji se bránící hráč zvedal hodně těžce a ani střelec gólu si oslavu neužil tak, jak by si představoval.

TŘI DVOUGÓLOVÍ STŘELCI

Ve druhém poločase se nečekaně rozjeli střelci na obou stranách. Hned po minutě si krásně naběhl Karel Mako a placírkou na zadní tyč vrátil Loučce vedení. Jenže to netrvalo dlouho, protože na druhé straně se trefil střídající Milan Garstka.

Hrálo se nahoru dolů s velkým množstvím šancí a po hodině hry šel domácí tým znovu do vedení, kdy se podruhé prosadil Geier.

Ale Újezd přivezl leváka Garstku, který krásnými nůžkami znovu vyrovnal. „Ještě ty kopačky asi nepověsím,“ smál se čtyřiatřicetiletý ofenzivní fotbalista.

Aby toho nebylo málo, tak se dvakrát během dvou minut prosadila posila z Úsova Michal Obíral, který útočí od prvních kol na korunu krále střelců, protože za čtyři zápasy nastřílel už osm branek a jeho nejbližším pronásledovatelem je Michal Večeřa z Červenky, který má o zásah méně.

Po jeho brankách už to vypadalo, že je po všem, protože Újezd vedl patnáct minut před koncem o dvě branky, ale Loučka zbraně nesložila. Osm minut před koncem jí dal naději nejstarší hráč na hřišti Vladimír Paul.

Domácí se hnali za vyrovnáním, ale zapomněli na zadní vrátka. Obíral by dvakrát blízko hattricku, ale nakonec se ještě prosadili jeho spoluhráči Tomšů a Jonáš.

„Pro diváka dobrej fotbal. Jedenáct gólů takhle v sobotu dopoledne, kdo může říct, že to viděl,“ hodnotili fanoušci při odchodu ze stadionu.

Újezd se díky divoké výhře drží na pátém místě okresního přeboru tři body za vedoucí Červenkou. Naopak Dlouhá Loučka je na úplném chvostu tabulky a na první body čeká.

I přes prohru si však domácí fotbalisté nenechali zkazit hodové slavnosti, na nichž v zámeckém parku vystoupila v šestnáct hodin skupina Argema. Horší už to bylo s počasím, které koncertu příliš nepřálo a velké množství lidí z parketu vyhnal prudký liják.

Sokol Dlouhá Loučka – Sokol Újezd 4:7 (1:1)

Branky: 6. a 64. Geier, 46. K. Mako, 82. Paul – 47. a 66. Garstka, 74. a 75. Obíral, 42. Demeter, 86. Tomšů, 88. Jonáš.

ŽK: K. Mako, Střelecký – Bednář, Piruch. Rozhodčí: Ženožička – Borovička, Vojáček. Diváci: 145.

Dlouhá Loučka: Zorek – Vaňák, Polášek, Geier, K. Mako, J. Mako, Kuchta, Dobrozemský, Paul, M. Mako, Salva. Střídali: L. Prášil, Pšenica, Střelecký, J. Prášil. Trenér: Miroslav Blecha.

Újezd: Svoboda – Bednář, Štoppl, Jonáš, Kučera, Piruch, Cotet, Demeter, Všetula, Vítek, Obíral. Střídali: Tomšů, Garstka, Caletka. Trenér: Zdeněk Třeštík.