To se mu a jeho spoluhráčům nepovedlo a nakonec se museli smiřovat s vysokou porážkou v poměru 1:4.

„Je to strašná škoda, výsledek opticky zkresluje průběh zápasu. Ale i tak jsme mohli odcházet ze hřiště se vztyčenou hlavou. Dali jsme do toho maximum," řekl po zápase osmadvacetiletý rodák z Jeseníku, který je v Prostějově na hostování právě ze Sigmy.

„Bylo to pro mě trošičku pikantnější než pro většinu kluků, bohužel mi vadilo, že jsem měl zdravotní problémy. Málem jsem vůbec nenastoupil, ale tenhle zápas jsem si prostě nechtěl nechat ujít," prozradil, že před utkáním mu musel lékař injekcí utlumit bolesti.

Ale zápas proti Sigmě bylo velké lákadlo. V jejích barvách si zahrál v jednatřiceti prvoligových zápasech, v poslední době ale pendloval mezi druhou a třetí nejvyšší soutěží. V minulém roce pomáhal k postupu z MSFL 1. HFK Olomouc, letos zakotvil v Prostějově.

A podobně jako většina jeho spoluhráčů i on musel v úvodních minutách po delší době přivykat zcela jiné rychlosti. „Byl vidět rozdíl mezi první a třetí ligou. Prvních patnáct minut nás zatlačili, měli výborný pohyb a skvěle se drželi se na míči. My se taky potřebovali aklimatizovat na to, že tempo je jiné," líčil.

„Jejich tlak vyústil krásným gólem, Mára Heinz to trefil opravdu fantasticky, ale pak opadl. Samozřejmě měli míč častěji na kopačkách, ale my zase byli nebezpeční z brejků. Lukáš Zelenka to uprostřed výborně rozdával. A to si myslím, že je největší škoda, žádnou z těch situací jsme nevyužili," posteskl si Kazár.

Ještě víc ho ale mrzela situace z 57. minuty, kdy Prostějov po školáckém zaváhání Ivo Zbožínka inkasoval druhou branku.

„Dáme gól na 1:1, máme čistou tutovku na 2:1, ale místo toho dostaneme druhý gól my, a to absolutně z ničeho. Dostali jsme branku v podstatě z našeho odkopu, tohle tak psychicky srazí, že už je pak těžké s výsledkem něco dělat," krčil rameny.

„Mohli jsme ještě deset patnáct minut držet stav 1:1. Pro Sigmu by to bylo psychicky daleko těžší, protože oni sami cítí, že jejich pohoda není úplně optimální. V zápase sice vyhrál ten lepší, o tom žádná, ale i my jsme ukázali fotbalovou kvalitu a snažili jsme se v rámci našich možností kousat," podotkl.

Do třetího kola nakonec postoupila Sigma a Kazár ji nyní bude držet palce. „Sigmě přeju jako její kmenový hráč, aby se zase dostala co nejdál a třeba pohár znovu vyhrála. Mančaft mají opravdu skvělý," vysekl na závěr sympatickou poklonu.