„Namotivoval mě trenér. Neměl jsem totiž ani hrát, co jsem se den před zápasem bavil s trenérem. Nakonec mě tam dal a snad jsem mu to vrátil," zářil štěstím sympatický blonďák.

Úvodní minuty přitom žádnou kanonádu nepřipomínaly, Vychodil se poprvé trefil až krátce před pauzou a vzápětí přidal druhou branku z penalty.

„První dvě šance jsem nedal, ale myslím, že to zlomil ten první gól. Pak padl druhý a nějak se to rozjelo," usmíval se hráč ročníku 1997, který po sezoně přejde do seniorské kategorie.

One man show pokračovala hned po přestávce, kdy se Vychodil trefil třikrát během pěti minut. Nebál se ani druhého pokutového kopu.

„Na tréninku jsme je kopali. Z deseti jsem dal všechny, takže jsem si věřil. Na penalty si věřím vždycky, i když se mi třeba nedaří herně," vysvětlovala hvězda zápasu.

Mladý fotbalista poté marně hledal v paměti, jestli někdy zažil podobně povedený duel.

„To si ani nepamatuju. Možná někdy v mladších žácích jsem dal dost gólů Černovíru, ale v dorostenecké lize jsem nedal ani hattrick," vysvětloval.

„Doufám, že nám to pomůže, ať jdeme nahoru. Díval jsem se na tabulku, tak snad se odlepíme ze spodku," uzavřel Vychodil s tím, že hlavní je pro svěřence kouče Jiřího Saňáka vyhnout se záchranářským starostem.

Trenér Jiří Saňák o zápase:„Je potřeba smeknout před týmem. Byli jsme po celý zápas lepší, měli jsme rozhodnout ještě dříve než na začátku druhého poločasu. Už v prvním jsme měli tři opravdové tutovky. Kluci si zahráli s chutí, plnili z větší části to, co trénujeme. Je to takový malý dárek, že si mohli zahrát zhruba pětatřicet minut za stavu čtyři pět nula v klidu. Nepřeceňujeme to, byl to důležitý zápas, jsme rádi, že jsme dohrávku zvládli, za čtyři dny nás čeká další utkání. Ukazuje se, že když se ti kluci vyladí, jsou dobře nastavení, makají, hrají poctivě, týmově, tak z toho může vyplynout to, že jeden hráč dá šest branek. Nebudu ho moc chválit, protože to je týmová práce. Ale je to unikátní kousek v dorostenecké lize, určitě to stojí za zmínku."

SK SIGMA OLOMOUC – FK PARDUBICE 6:0 (2:0)

Branky: 40., 43. z pen., 48. z pen., 50., 53. a 73. Vychodil. Rozhodčí: Dorušák – Hodaň, Vojtek. ŽK: Markovič – Lněnička. Diváků: 150.

Sigma: Zlámal – Surzyn (62. Sivoň), Krayzel, Markovič, Juráš – Látal, Antl (73 Socha), Ambrozek (55. Brázdil), Kiška, Vychodil (82. Vasiljev) – Schlimbach (62. Voleský). Trenér: Jiří Saňák.

Pardubice: Hrnčíř – Kněnička, Spěvák (46. Vávra), Bulušek, Gašpar (58. Slezák), Nikodem (68. Jirásek), Mužík, Jedlička, Málek (46. Huf), Březina (46. Tichý), Šafařík. Trenér: Aleš Majer.