Za prvé se zatím neví, kdo povede Sigmu na jaře z lavičky.

Martina Kotůlka, který sezonu u kormidla rozjel, nahradil na poslední tři kola Zdeněk Psotka.

Jenže ani generální manažer toho moc nesvedl, uhrál jediný bod.

A tak není vyloučeno, že se Hanáci poohlédnou po jiném trenérovi. Volných jmen je momentálně na trhu docela dost.

Hoftych, Hapal, Komňacký?

Třeba bývalý trenér Jihlavy František Komňacký, o němž se spekulovalo jako o možném kouči Sigmy už před rokem a půl, kdy se nakonec funkce ujal Roman Pivarník.

Volné jsou také dvě persony sigmácké historie a reprezentanti.

Pavel Hapal skončil v průběhu podzimu v polském Lubinu a Oldřich Machala je bez angažmá od léta, kdy se HFK Olomouc kvůli finančním těžkostem dobrovolně odhlásil z druhé ligy, v níž skončil na výborném třetím místě.

V Českých Budějovicích nedávno nečekaně ukončil své působení Pavel Hoftych. Ani tato stopa nemusí nutně skončit ve slepé uličce. Se Zdeňkem Psotkou jsou přátelé a vzájemně se respektují.

Psotka může trénovat i úplně odejít

Pochopitelně existuje také varianta, že Psotka na střídačce zůstane.

Hanácké tamtamy už dokonce vypustily „zaručenou zprávu", že na jaře povede Sigmu spolu s Radimem Kučerou, jenž úspěšně zahájil trenérskou kariéru u olomouckého béčka, s nímž vyhrál třetiligový podzim.

O tom, zda Psotka skutečně zůstane přímo u týmu na lavičce, vrátí se do manažerské kanceláře nebo dokonce z klubu odejde, měl s Lébrem jednat na konci minulého týdne.

„Opravdu nebudu dávat žádné komentáře, vše musí nejprve slyšet představenstvo," řekl Lébr.

Vrátí se Rossi?

Stejně (ne)sdílný byl i v otázce změn v hráčském kádru. Sigma už prý některým hráčům dokonce sdělila, že pro jaro s nimi nepočítá.

„Zatím to není nic definitivního. Předběžně jsme se ale s některými hráči bavili, že bychom je uvolnili," přiznal Lébr, jmenovat ovšem nechtěl.

Mezi fotbalisty, kteří si mohou hledat nové angažmá, jsou údajně obránci Václav Koutný a Michal Vepřek nebo útočník Jan Schulmeister.

Do Sigmy se minimálně na přípravu vracejí z hostování ve Znojmě, respektive v Baníku Ostrava, záložník Radim Nepožitek a útočník Jakub Rolinc.

Kromě toho Lébr v rozhovoru pro Deník hovořil o posile, jejíž příchod už je jistý.

V kuloárech se nejčastěji spekuluje o dočasném návratu záložníka Martina Pospíšila, jenž v Plzni příliš nehraje.

Západočechy ale po Pavlu Vrbovi převezme nový trenér, a je tedy nepravděpodobné, že by už teď bylo rozhodnuto o kádru pro jaro.

Mnohem reálněji se tak jeví jiný návrat. Ze Sparty by třeba mohl přijít ofenzivní záložník Tomáš Přikryl.

Volný také dost možná bude pro změnu defenzivní univerzál Daniel Rossi, který před rokem přestoupil po pěti a půl letech z Olomouce do Jablonce.

Pro Severočechy je prý momentálně příliš drahý, a proto by se nebránili jeho odchodu. V případě, že by slevil ze svých požadavků, mohl by se teoreticky vrátit na Hanou, což by fanoušci Sigmy jistě uvítali.

Zda se z dohadů třeba stanou fakta, si však budou všichni muset ještě počkat. Minimálně do Dne D, 18. prosince.