Hubník byl povolán především díky povedenému jaru ve Viktorii, které jako kapitán výrazně pomohl 
k obhajobě titulu.

„Určitě je to hezký pocit znovu po čtyřech letech být na nejdůležitějším srazu před mistrovstvím Evropy. Jsem strašně rád, že mi vyšel ten půlrok v Plzni, že jsme udělali titul a závěr sezony je takový, že jsem tady," řekl Hubník na dnešním reprezentačním sra­zu.

Protože ho od září 2012, kdy absolvoval 21 minut 
v přípravě s Finskem, trenéři v nominacích přehlíželi, už s národním týmem vůbec nepočítal.

„Už jsem ani nedoufal, že bych mohl ještě někdy reprezentovat. 
V Plzni jsem ze začátku hrál, pak nehrál, bylo to takové nahoru dolů," konstatoval čtyřiadvaceti­násobný reprezentant.

„Teď jsem neodehrál ani jeden kvalifikační zápas 
a rovnou skočil do nominace. Je to takový paradox, ale ten půlrok mi vyšel. Trenér asi dělá nominaci podle nějakých výsledků a výkonů na hřišti," doplnil Hubník.

Lepidlo na sestavu

Vnímá, že jeho výhodou je i velká univerzálnost.

„Pro každého hráče je lepší, když může hrát na více postech. 
I když ten kraj obrany úplně není můj post, tak nějaký zápas mi tam vyšel. Pro trenéry jsem vždycky to lepidlo, a když nějaký hráč vypadne, tak mě tím zalepí. Ale nevím, jestli tohle rozhodlo. Myslím, že trenér mě sem bral jako stopera," uvedl bývalý fotbalista Olomouce, Sparty, FK Moskva nebo Herthy Berlín.

Zatím neví, zda s ním reprezentační kouč Pavel Vrba na Euro počítá do základní sestavy.

„Je to teprve na začátku a bude záležet na zdravotním stavu všech hráčů. Čekají nás tři přípravné zápasy a trenér se pak rozhodne. Šance tam nějaká je, uvidí se jaká. Chceme se porvat o postup ze skupiny," upozornil Hubník.

„Můj sen je zahrát si nějaký zápas na Euru. Z těch 23 nominovaných lidí si zahraje asi jenom 16 a ostatní musí jenom čekat na šanci. Rád bych naskočil aspoň na pár minut" dodal rodák 
z Halenkova.