Výkonů hanáckých hráčů si všimli také tvůrci reprezentace do 21 let, kteří hned dva povolali na sobotní Evropský pohár v malém fotbalu do Jevišovic na Znojemsku.

David LošťákZdroj: ArchivNárodní barvy obléknou David Lošťák s Josefem Tošenovským.

„Jsem šťastný, že jsem se tam dostal, ale myslím si, že jsem zrovna nezaujal v tom zápase, po kterém mě trenér vybral. Spíš jsem hrál lépe v tom dalším, na které se přijel podívat. Do té doby jsem ani nevěděl, že mě někdo sleduje," vzpomínal Lošťák na nepovedený superligový duel s Jihlavou, který Olomouc ztratila 5:6 po pokutových kopech, přestože vedla o tři branky.

Nováčkovský úkol? Zpívání se nebojím

Lošťák viděl zlaté tažení české reprezentace na mistrovství Evropy do 21 v Praze, protože na titulu se podílel jeho spoluhráč Adam Širůček.

„Nějaký problém jsme v turnaji neměli, byli jsme na tom nejlíp, jak jsem se díval. Věřím, že vyhrajeme i v Jevišovicích," vzhlížel k Evropskému poháru v malém fotbalu.

Devatenáctiletý hráč představuje budoucnost českých lvíčat, proto dostává šanci.

„Pokusím se prosadit v reprezentaci, co nejvíc to půjde. Nějaká tréma určitě bude, ale extra se nebojím," pousmál se Lošťák, jehož Širůček připravil také na nováčkovský úkol.

„Slyšel jsem, že tam bude zpívání, strach ani z toho nemám," ušklíbl se.

Fotbal se doma rozebírá pořád

Do DRFG Superligy malého fotbalu vstoupila Olomouc třemi výhrami, ale poslední dva duely nezvládla na penalty.

„Zatím se nám daří, akorát bychom se někdy včas měli zaměřit na obranu. I když vedeme o dva, tři góly, snažíme se pořád tlačit dopředu, což někdy není dobré," upozornil ofenzivní hráč.

Ve výběru nastupuje dokonce se svým otcem Ivem Lošťákem.

„Kladě na mě větší důraz, chce, abych se dostal co nejvýš. Někdy to je dobré, jindy špatné, fotbal se však doma rozebírá pořád," uvedl talentovaný mladík, který na hřišti otce někdy okřikne.

„Neměl bych, ale občas se stane, že mi ujedou nervy," pokrčil rameny David Lošťák.