Ani sám střelec nechápal, co se s týmem stalo.

„Asi nás ten rychlý gól uspokojil. Přestali jsme úplně hrát. Nepodrželi jsme balon a celý zápas jsme běhali bez něj.," kroutil hlavou Plšek, který by měl v nové sezoně převzít roli Michala Ordoše na pozici podhrotového hráče.

Zápas pro vás začal výborně, ale to bylo z vaší strany vše. Co se stalo?
Hráli jsme jen prvních patnáct minut. To je všechno, co jsme dnes předvedli. První poločas jsme ještě nějak dokopali. To, co jsme pak předvedli ve druhém, už ale ani nestojí za řeč.

Čím si to vysvětlujete?
Nevím. Na něco jsme se připravovali a do patnácté minuty jsme se toho drželi, ale pak nás ten rychlý gól asi uspokojil. Nevím, čím jiným si to vysvětlit. Přestali jsme úplně hrát a být aktivní. Nepodrželi jsme balon a celý zápas jsme běhali bez něj.

Co vám trenér říkal o přestávce v kabině. Zdůraznil vám, že Opava může začít hrát?
Samozřejmě. Říkali jsme si, že musíme pohlídat jejich standardky, které mají nebezpečné. Ty jsme myslím ubránili docela dobře. Když už ale hrajeme špatně, tak se aspoň musíme vyvarovat zbytečných faulů. Nejen té penalty, ale bylo tam i hodně standardek před vápnem, které jsme se štěstím ubránili, viz poslední minuta.

Gól na začátku by vás asi měl nakopnout, ale stal se pravý opak. Čím to bylo?
Takových zápasu jsme zažili víc. Když si vzpomenu dva roky zpátky na Žižkově, tak to bylo něco podobného. Je to první zápas, takže nesmíme panikařit. Je potřeba pokračovat a vyhrát příští kolo v Prostějově.

Mohla být na úvod sezony i nějaká nervozita?
Není z čeho. Přípravu jsme měli dobrou. I ten začátek zápasu byl dobrý, takže si to fakt nedokážu vysvětlit. Asi nás ten gól nějakým způsobem uspokojil a přestali jsme hrát naši hru.

Překvapila vás Opava něčím?
Ne. Viděli jsme jí na videu. Věděli jsme, že mají kvalitní mužstvo a šli jsme do toho s respektem. Na druhou stranu jsme hráli doma a měli jsme udělat tři body. Pro nás ztráta.

Váš gól jde z velké části za Jakubem Petrem, který poslal výborný centr.
Ano. Dal mi tam takový lehký bochánek. Já jsem se potřeboval dostat před Pospěcha a byl jsem tam dřív. Pak už mi to tam zapadlo. Aspoň něco.

Oproti minulé sezoně hrajete víc nahoře. Jaké máte pokyny?
Dávat góly. To se sice podařilo, ale musím k tomu něco přidat. Výsledek je špatný, i když za ten gól jsem rád.

Po odchodu Ordoše se na vás bude hodně spoléhat. Cítíte tíhu odpovědnosti?
Tak je to na více hráčích. Dostáváme více šancí a je jen na nás, jak se toho chytneme. Musíme to ale uchopit lépe než v tomto zápase.

ONDŘEJ KAŠLÍK