„Je to tím, že jsme teď na nějaké vlně a věříme si. Pamatuju časy, kdy nás položil gól na 2:1 a my už jsme nebyli schopni. A teď? Dokázali jsme zapnout, i když soupeř srovnal,“ cenil si čtvrté výhry v sezoně odchovanec Sigmy.

Hanákům pomohl hlavně vynikající začátek, protože již v 10. minutě vedli o dva góly. Nutno dodat, že jim to domácí značně usnadnili, s čímž Houska souhlasil. „Určitě, dnes se jim ten zápas směrem dozadu moc nepovedl a my jsme toho dokázali využít. S tím jsme spokojení, horší to bylo u standardek vzadu.“

Právě po nezvládnuté standardní situaci v posledních vteřinách první půle Karviná snížila a dostala se zničehonic do zápasu. „Po tom gólu do šatny jsem byl hodně naštvanej, protože jsme v prvním poločase hráli výborně, měli jsme to pod kontrolou, drželi jsme balon. Pak přijde jedna standardka, kterou nedohrajeme a oni nám z toho dají hned gól…“ štvalo Housku.

A po změně stran bylo v 51. minutě ještě hůř, protože Panák po rohu hlavou vyrovnal 2:2. „Ještě jsme se klepali o výsledek, abychom tady vůbec něco uhráli,“ kroutil hlavou.

Zleva: Tomáš Zahradníček, David Houska a Jakub Plšek slaví trefu do branky Karviné
Takhle pálí ročník 93! Odchovanci Sigmy vystrkují růžky

Hosty to však nezlomilo a třemi dalšími trefami rozhodli o svém vítězství. Jednu přidal i Houska, který na hranici vápna převzal přihrávku od Sladkého a namířil si to rovnou k bráně. Obešel tři protihráče a nekompromisně zavěsil! „Hodně to zkouším na tréninku, buď to vyjde nebo ne. Měl jsem i štěstí, nějak se to tam ke mně poodráželo a spadlo to tam. Ale byl to pěkný slalom, to zas jo,“ usmíval se fotbalista, který se letos z branky radoval již podruhé.

To Plšek se Zahradníčkem, dva další střelci Sigmy, se v tomto ročníku trefili vůbec poprvé. „Je dobře, že to nestojí jen na jednom hráči, kterého bychom v případě zranění nedokázali zastoupit,“ řekl Houska.

Olomoucký nováček je tak minimálně do nedělního večera se 14 body na druhé příčce HET ligy. Bude se na Hané sledovat derby pražských „S“, které může zamíchat kartami na vršku tabulky? „Podívám se. Ne z toho důvodu, že bych zjišťoval, jestli nám někdo uteče o bod nebo o dva, ale proto, že mě ten zápas zajímá,“ uzavřel David Houska.

Olomoučtí fotbalisté (v červeném) v sedmém kole HET ligy hráli na hřišti Karviné. Tomáš Zahradníček střílí gól na 1:0 pro Sigmu
Dvougólový Zahradníček: Doufám, že nebudu na další trefu čekat zase tři roky