„Věděli jsme, že soupeř spoléhá především na nakopávané balony a chtěli jsme jej hned od začátku zatlačit před jeho bránu, zkrátka hrát důrazný presink, což se nám ale nepovedlo,“ prozradil úvodem trenér Zlatých Hor Milan Biedrava.

Naopak během úvodní desetiminutovky byli daleko aktivnějším mužstvem hosté a domácí si první vážnější akci vytvořili až v 10. minutě, kdy Vaclík z brejku nadvakrát nepřekonal hněvotínského gólmana.

„Po tomto momentu jsem rázem věděl, že je zle a zápasem se nejspíš protrápíme,“ konstatoval Biedrava a měl pravdu, když později nedokázal jeho celek využít ani nabídnutou přesilovku.

„Po zranění se nám vrátil do sestavy Švajda a věřil jsem, že dodá naší obraně jistotu, která nám v minulých duelech chyběla. Chtěli jsme se pokusit urvat výhru a začátek byl z naší strany opravdu dobrý,“ sdělil své dojmy trenér Hněvotína Radek Šindelář.

Jenže ve 13. minutě podrazil Dokoupil unikajícího Plháka a sudí vytáhl červenou kartu. Z následného přímého kopu pak poslal Vaclík míč nad branku a stejný hráč se navíc za pár chvil prezentoval ještě pěknou střelou z voleje, avšak opět bez úspěchu.

„To naše vyloučení přišlo moc brzy a tato situace ovlivnila celý zápas. Takto jsme museli úplně změnit svou taktiku a zaměřit se především na pozornou defenzivu. V první části jsme pak ještě měli sílu i na pár brejků, ale po přestávce nám energie rychle ubývala,“ řekl Šindelář.

„My jsme do druhé části přeskupili hru na tři útočníky a vsadili proti deseti zase všechno na ofenzivu, jenže znovu jsme dojeli na neproměňování šancí,“ posteskl si domácí kouč Biedrava.

„Vytvořili jsme si sice tlak, ale spíše takový platonický. Kromě toho protivník po vyloučení hrál na čas a snažil se často kouskovat hru, což nás docela vyvedlo z rovnováhy. Odehráli jsme špatný zápas. Mrzí mě, že i bez jednoho hráče nám byli hosté vyrovnaným soupeřem. Chyběl nám především větší důraz v šestnáctce,“ dodal Milan Biedrava.
Přesto mohli domácí v samotném závěru hry strhnout výsledek ve svůj prospěch, jenže Ihnatišin trefil v 80. minutě ze své šance pouze tyč.

„Vzhledem k okolnostem utkání jsme nakonec se získaným bodem spokojení, podržel nás gólman, celý tým dokázal v oslabení zabojovat, remízu si zasloužíme,“ uzavřel hodnocení duelu Radek Šindelář.

FK Zlaté Hory – FC Hněvotín 0:0

Zlaté Hory: Švrčina – Martinka, Škoda, Křivan, Čermák (75. Šos) – Charalambidis, Chovan, Minka (80. Biedrava), Plhák (46. Sklenařík) – Ihnatišin, Vaclík.
Hněvotín: Běhalík – Dokoupil, Švajda, Schinneck, Novák – Olbert, Kawij, Skoumal, Schvarz (60. Marek), Chabičovský - Křivan.